TD7
Utrip mesta · mobilno

Kolesarji in njihova varnost so velikokrat na udaru. Včasih zaradi neurejene cestne infrastrukture, včasih zaradi vidljivosti, kdaj pa tudi zaradi njih samih. A ne glede na razloge je treba njihovo varnost še izboljšati in korak v to smer so pri Michelinu, sicer enemu od največjih svetovnih proizvajalcev pnevmatik, tudi naredili. Predstavili so namreč Bikesphere, napravico, ki bo zaznala bližino avtomobila in kolesa ter ju na to svetlobno opozorila.

Bikesphere je na prvi pogled pravzaprav običajna kolesarska luč. No, s to razliko, da ima vgrajen senzor, ki se avtomatično prižge v času slabše vidljivosti (mrak, megla itd.). Oddaja rdečo lasersko svetlobo okoli kolesa in s tem kolesarja naredi okolici bolj vidnega. Označila bo namreč varnostno razdaljo med kolesom in bližajočim se vozilom. Če se bo avtomobil ali katero drugo vozilo preveč približalo kolesarju, bo laser takoj začel s kroženjem svetlobe okoli kolesa in tako še bolj aktivno opozoril vse vključene.

Bikesphere je prvi izdelek, ki je nastal v oddelku Trendy Drivers pri Michelinu, kjer bodo tudi v bodoče razvijali izdelke, namenjene varnosti na cesti.

PREBERITE ŠE: LUMOS – PRVA PAMETNA KOLESARSKA ČELADA Z LED DIODAMI NA SVETU

Galerija slik: Bikesphere

BikesphereOdpri galerijo
Fiat 500 Giannini Fiat 500 Giannini: 350 konjev za fička cover-1000-500-suzuki Novi Suzuki Swift: preprosto navduši 2017-porsche-911-turbo-s-exclusive-series (1) Porsche 911 Turbo S Exclusive: mokre sanje ljubiteljev 911 1000-500-citymagazine-cover Ariel Cruiser: retro motor, ki gleda v prihodnost in preteklost hkrati ·