biolite-nanogrid
V zraku · tehnologija

Življenja brez elektrike si danes ne znamo več predstavljati. Toda včasih se znajdemo na kraju, kamor električno omrežje ne seže, zato se moramo znajti. Že davno je od časov, ko je bil ogenj edini izbira. Danes si namreč lahko ustvarimo lastno mini omrežje, ki nas oskrbuje s prepotrebno svetlobo mimo električnih oskrbovalcev. En tak je prenosni USB sistem BioLite NanoGrid, ki priskrbi potrebno razsvetljavo, obenem pa služi tudi kot polnilec za druge USB naprave.

Srce sistema BioLite NanoGrid je žepna svetilka (PowerLight), ki vsebuje agregat s kapaciteto 4400 miliamperov (mAh) in jo je moč napolniti prek vmesnika USB. Poleg svetilke lahko služi tudi kot luč oziroma svetilka, ki nudi 200 lumnov svetilnosti z zajemom kota 360 stopinj oziroma 250 lumnov, ko gre za usmerjen tok svetlobe.

PREBERITE ŠE: Selk’Bag Marvel: postanite superheroji v spalni vreči

Na glavi vir svetlobe sta ob straneh privezani še dve mini svetilki (SiteLights), ki vsaka priskrbita še dodatnih 150 lumnov svetilnosti, nastopata pa tudi v vlogi polnilca za druge naprave. Idealno torej za vse, ki kampirate. ”Naj bo svetloba!”

PicMonkey Collage Smart Phones Dumb Users: nadležne navade uporabnikov pametnih telefonov choc-creator 3D tiskalnik čokolade Choc Creater V2 samsung-wam7500-wam6500-2 CES 2015: Novi Samsungovi zvočniki z vsesmernim zvokom prenos Little Riot, Pillow Talk: zapestnica, ki povezuje pare