Samozadostni polnilec Bioo Lite
V zraku · tehnologija

Verjetno ste že zasledili, da lahko s krompirjem oz. jabolkom napajate pametni telefon. Kaj pa če vam povemo, da vam ni treba postati sadjar ali kmet, da telefon napolnite na naraven način? Spoznajte Bioo Lite, prvi ekološki polnilec za pametni telefon, ki za vir energije uporablja fotosintezo, s katero lahko napolnite telefon večkrat na dan.

Bioo Lite je prvi polnilec za pametni telefon, ki telefon napaja z elektriko, pridobljeno iz fotosinteze, biokemijskega procesa, pri katerem rastline izrabljajo energijo sončne svetlobe za pridelavo hrane. V cvetličnem loncu podjetja Arkyne Technologies so namreč mikroorganizmi, ki razgradijo snovi, ustvarjene v procesu fotosinteze, te pa pretvarja v elektrone. Polnilec je dovolj zmogljiv, da napolni vaš telefon dvakrat ali trikrat na dan.

PREBERITE ŠE: Dekle se ob igranju VR-grozljivke povsem zlomi!

Za polnjenje telefona z lončnico Bioo Lite lahko uporabite katerokoli sobno rastlino in prst ter z njo polnite katerokoli mobilno napravo, če ima ta USB-vhod. Ta se v cvetličnem lončku skriva preoblečena v okrasni kamenček. Zanj boste morali na Indiegogu odšteti 99 evrov, dostavili pa vam ga bodo decembra 2016.

Samozadostni polnilec Bioo LiteOdpri galerijo
Android vs. iOs 10 razlogov, zakaj je iPhone (iOS) boljši kot Android Pametno kolo Le Syvrac Prvo pametno kolo na svetu s sistemom Android Prodaja Appla strmoglavila Auč! To se je Applu zgodilo prvič po 13 letih! VR grozljivka Dekle se ob igranju VR-grozljivke povsem zlomi! · · ·