Bivalne enote za brezdomce, ki jih bodo natisnili s 3D-tiskalniki.
V zraku · dizajn

Tisti, ki imamo streho nad glavo, si niti predstavljati ne moremo, kako je biti brez tega, nam samoumevnega udobja. Brezdomci, vsak s svojo edinstveno zgodbo, vedo veliko povedati o tem. V New Yorku se je v zadnjem času število brezdomcev izdatno povečalo, ocenjujejo celo, da je doseglo številke izpred dobrih 80 let, ko je udarila najhujša gospodarska depresija. A nekdo se je lotil tega problema.

V kreativni agenciji Framlab iz New Yorka, kjer vsako noč v zavetiščih prenoči kar 61.000 ljudi, zmogljivosti pa so popolnoma zasedene, so se podali na misijo. S pomočjo sodobne tehnologije želijo odpraviti brezdomstvo in tistim, ki so brez doma, omogočiti dostojno bivanje. Projekt so poimenovali Homed. Želijo si namreč graditi majhne soseske, ki jih sestavljajo šestkotne bivalne enote, ki bi jih natisnili s tehniko 3D.

Enote bi lahko postavili ob prazne zidove že stoječih stavb, tako da bi zavzele bore malo prostora. Zunanjost sestavljajo oksidirane aluminijaste obloge, v notranjosti pa boste našli posteljo, pisalno mizo, kopalnico in še in še. Gre namreč za modularne enote, ki jih lahko sestavite in opremite po želji. Zid, ki ga sestavlja 95 bivalnih enot in meri 15 × 21 metrov, lahko postavijo v pičlih nekaj dneh. Notranjost 3D-enote bodo natisnili iz recikliranih bioplastičnih materialov in s tem poskrbeli, da bo okolje čim manj obremenjeno.

Sodobna tehnologija in njene prednosti, kaj?

Galerija – Bivalne enote za brezdomce, ki jih bodo natisnili s 3D-tiskalniki

Bivalne enote za brezdomce, ki jih bodo natisnili s 3D-tiskalniki.Odpri galerijo

Galerija94_24 Galerija D94: kjer so doma edinstvena darila Arkup – plavajoči dom, ki vas bo varoval pred hurikani. Arkup: plavajoči dom, ki vas bo varoval pred hurikani Pohištvo, ki spreminja barvo. Color Flow: pohištvo, ki spreminja barvo cover-badtent BED TENT: idealna rešitev za “siesto”