you-can-now-3d-print-your-unborn-child-presumably-for-halloween-1680x1120
V zraku · tehnologija

Če vas straši misel na to, da bi imeli otroka, kaj porečete na Embryo 3D, rusko podjetje, ki vam s 3D-tiskalnikom natisne še nerojenega otroka? Bizarno ali …

Embryo 3D je rusko podjetje, ki s pomočjo ultrazvoka oblikuje 3D-model še nerojenega otroka in ga nato natisne. Postopek si lahko ogledate na videoposnetku spodaj.

Ivan Gridin, ustanovitelj podjetja, se lahko za idejo zahvali noseči prijateljici. Ta je bila namreč zaskrbljena za zdravje zarodka in ga je preprosto želela videti. Večkrat je imela ultrazvok, a to ni bilo dovolj. Ivan, ki se je že prej navduševal nad 3D-tiskanjem, se je torej odločil, da ji otroka kar natisne. Najprej so tiskali s plastiko, danes pa lahko naredijo modele iz mavca in jih prelijejo z žlahtnimi kovinami.

Yuliana Recu, ena izmed žensk, ki se je odločila za ta postopek, je za International Business Times povedala: “Naročili smo 3D-model otroka, ki je v mojem trebuhu. To je čuden občutek, otrok namreč še ni rojen, ti pa se ga že lahko dotakneš in ga občutiš.”
Za to tehnologijo se sicer skriva pomembne razlog. Zdravniki jo lahko namreč uporabijo za odkrivanje deformacij. Uporabi se lahko tudi VR-tehnologija, ki prav tako pokaže veliko bolj poglobljeno sliko še nerojenega otroka.

1000-500-citymagazine-cover 4 izdelki za vse prave igričarje Preizkusite svoje kreativne žilice. Song Maker: ustvarjalnik glasbe v brskalniku Google shutterstock_686589340 Facebook o tebi hrani strašljivo datoteko in lahko si jo preneseš vero Družbeno omrežje Vero je novi “Instagram” · · · · ·