BlackBerry Venice
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Medtem ko se znamka BlackBerry počasi a vztrajno potaplja kot Benetke (Venice), se skuša rešiti s pametnim telefonom BlackBerry Venice, ki je sploh prvi BlackBerry, ki nima lastnega operacijskega sistema ampak Googlov OS Android, posebnost pa je tudi pogrezno ohišje, ki skriva fizično tipkovnico. Sta klasičen videz in Android kombinacija, ki bo rešila to potapljajoče kanadsko podjetje?

BlackBerry bije plat zvona, rešuje pa se s pametnim telefonom BlackBerry Venice, ki je Android in od konkurence izstopa s potisnim ohišjem, ki pod zaslonom na dotik skriva fizično QWERTY tipkovnico, sicer dolgoletni zaščitni znak znamke (navada je pač železna srajca, zasloni na dotik gor ali dol). Nazadnje se je kanadsko podjetje, ki je zadnja leta le še bleda senca samega sebe na področju mobilne telefonije (imajo le še 1-odstotni tržni delež), poskušalo na noge postaviti z modelom Classic in nenavadnim Passportom, ki pa se ni prijel. Modelu Venice z rahlo ukrivljenim ohišjem, ki naj bi na prodajne police zavil novembra 2015, lahko vseeno, kljub imenu, napovemo bolj svetlo prihodnost, saj bo sila zmogljiv in tudi bolj prikladnih mer.

Da gre podjetju resno za nohte, priča dejstvo, da so se prvič, verjetno stisnjenih zob, odpovedali lastnemu operacijskemu sistemu in ga opremili z Googlovim Androidom (to naj bi bil OS Android 5.0 Lollipop s prirejenim grafičnim vmesnikom). Poganjal ga bo 6-jedrni procesor Snapdragon 808, ki se bo skrival za 5,4-palčnim QHD LCD zaslonom ločljivosti 2560 x 1440 slikovnih točk, nameščene pa naj bi imel tudi 3 GB sistemskega pomnilnika, fotoaparat z ločljivostjo 18 milijonov slikovnih točk in kamero s petimi.

PREBERITE ŠE: BlackBerry Classic – nazaj v prihodnost s fizično tipkovnico

BlackBerry Venice bo idealen za vse tiste, ki jim je všeč klasična BlackBerry podoba, a bi radi vse priboljške, ki jih ponuja Android. Kombinacija, ki bi znala celo učinkovati.

BlackBerry VeniceOdpri galerijo
Samsung Galaxy S6 edge+ Samsung Galaxy S6 edge plus + — pametni telefon, pri katerem boste težko našli kak minus Sony Xperia M5 upe polaga v digitalni fotoaparat Sony Xperia M5 – prvi pametni telefon s hibridnim ostrenjem OnePlus 2 OnePlus 2 – najbolj težko pričakovani Android leta 2015 Marshall London Marshall London je prvi rock’n’roll telefon na svetu · ·