Skulpture iz gum
V zraku · buzz buzz

Umetniki, ki razmišljajo zunaj okvirjev, se ne omejujejo s konvencionalnimi materiali, kot so les, kamen, glina, kovina in steklo. Blake McFarland je eden od takih. Skulpture ustvarja iz pnevmatik, njegove mojstrovine pa lahko občudujete v nadaljevanju.

Medtem ko navadni smrtniki pnevmatike vidimo zgolj kot obutev za našega jeklenega konjička oz. kolo, so za umetnika Blaka McFarlanda umetniški material.

PREBERITE ŠE: Revolucionarno gorivo iz odpadnih pnevmatik, ki bo svet rešilo na tone odpadkov

Prisega na gume Goodyear, z izdelavo skulptur iz pnevmatik pa se ukvarja že več kot štiri leta. Nedavno je izdelal konja v naravni velikosti. Uporablja različne pnevmatike z različnimi profili, tako kolesarske kot avtomobilske. Običajno za izdelavo skulpture potrebuje mesec dni in v tem času zanje porabi od 100 do 400 gum. Če so vam njegova dela všeč, jih lahko naročite tu.

Galerija – umetnost iz pnevmatik:

Skulpture iz gumOdpri galerijo
Moški selfiji Samo za moške: kako se fotografirati kot model Kaj pa v življenju najbolj obžalujete? Kaj na vprašanje, ‘kaj v življenju najbolj obžalujejo’, odgovarjajo ljudje, stari med 5 in 75 let? Daniel Bodin - dvojni salto nazaj na motornih saneh Daniel Bodin: dvojni salto z motornimi sanmi Super Bowl 2017 Super Bowl 2017 – oglasi in ostale zanimivosti o finalu lige NFL · · ·