Blaupunkt Bremen SQR 46 DAB
Utrip mesta · mobilno

Večina med nami se še dobro spominja, kako se je v 80. letih prejšnjega stoletja tlačilo avdio kasete v avtomobilske radie – no, časi so se spremenili in so današnji avtoradii nekaj povsem drugačnega …, a Blaupunkt se je spomnil, da lahko tudi v sodobnosti poslušamo glasbo na retro način.

Dandanes nam praktično že vsi avtomobilski proizvajalci prodajo avtomobil z radiem – so vgrajeni v osrednjo konzolo, ločimo pa jih le po gumbih, ki nakazujejo na njihovo prisotnost. V preteklosti smo le sanjali, da bi imeli takšno tehnologijo, večino avtoradiev pa se je kupovalo naknadno – njihova ponudba je bila obširna, sprva pa smo jih uporabljali za poslušanje radijskih valov, nato avdio kaset, kasneje pa še zgoščenk.

Današnji avtoradii so moderni, z izrazitimi grafikami, kar pa roko na srce, ravno ne paše v ‘klasika’ iz 80. let prejšnjega stoletja – ravno zaradi tega je dobrodošla rešitev Blaupunkt Bremen SQR 46 DAB, ki s svojim retro videzom ne bo skazil notranjosti starejšega avtomobila. Še vedno imamo na voljo ‘režo’ za avdio kaseto, ki pa je tokrat zgolj estetskega značaja in zakriva odprtine za moderne medije.

Blaupunktov avtoradio ima retro videz, vsa ostala tehnologija pa je primerna današnjemu času – ta omogoča sprejemanje digitalnega radijskega signala in ima podporo za medije, kot so USB, SD in SDHC. Z avtoradiem se lahko povežemo preko sistema Bluetooth, v paketu pa imamo na voljo še vgrajeni in zunanji zvočnik ter daljinski upravljalec.
Za radio je potrebno odšteti 449 evrov, kar ni ravno poceni, a če si lastimo zdaj že skoraj klasika, bo ‘retro’ avtoradio zagotovo ohranil originalni čar v notranjosti avtomobila.

Novi Audi Q3 Sportback: križanec je postal agresiven Novi Audi Q3 Sportback: križanec je postal agresiven Kawasaki KX 450 3D Core by Dal Farra Kawasaki KX 450 3D Core by Dal Farra: ta “kroska” je 3D-natisnjena! Rodin FZero Rodin FZero: cestno legalen hiperšportnik, ki je kot Formula 1 Adastra Adastra Yacht: je to vesoljska ladja?!