BMW 8 Coupé
Utrip mesta · mobilno

Dolgo smo čakali in jo na koncu le dočakali, BMW-jevo 8 namreč. Z obuditvijo BMW serije 8 so nas že dolgo dražili, najbolj na avtomobilskem salonu v Ženevi, ko so nam predstavili njegovo konceptno različico. Naposled imamo novinca le pred seboj in potrebnega bo kar nekaj časa, da dojamemo, kako ‘hud’ dejansko je.

BMW 8 Coupé ima vrhunski dizajn, a to smo lahko sklepali že ob predstavitvi koncepta. A vseeno si je bilo težko predstavljati, kakšna bo končna različica. Ta je naposled pred nami in je naravnost čudovita. BMW 8 Coupé ima podolgovat in nizek prednji del, na katerem izstopajo tako imenovane ‘ledvičke’. Dolg pokrov motorja se nadaljuje v podolgovato streho, ki se počasi spušča proti zadku. Tam izstopajo veliki trapezoidni nastavki izpušnih cevi. LED-žarometi bodo pri BMW 8 Coupé del standardne opreme, lahko pa jih nadgraditev v laserske. Če ste bolj dinamičen tip voznika in bi imeli kar čim manjšo težo avtomobila, lahko izbirate med dodatki iz karbona in dodatki iz karbonsko ojačane plastike. Iz teh materialov bodo na voljo pokrovi ogledal, zadnji spojler, odprtine za vsesavanje zraka in zadnji difuzor.

V notranjosti vas bo novi BMW 8 Coupé pričakal z 10,3-palčnim instrumentnim digitalnim zaslonom, poleg katerega je nameščen še 12,3-palčni zaslon, prek katerega upravljamo z informacijsko-zabavnim sistemom in različnimi nastavitvami. Kot smo pri BMW vajeni, bo tudi tokrat na voljo vrhunsko ozvočenje Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System, prostor za brezžično polnjenje elektronskih naprav, vstavki iz nerjavečega jekla in celo stekleni gumbi in stikala.

Ob prihodu BMW 8 Coupéja na trg bosta zanj na voljo dva motorja. BMW M850i xDrive Coupé bo imel bencinski 4,4-litrski 8-valjnik z V postavitvijo valjev in dvojno turbino. Ima 530 konjskih moči in 750 njutonmetrov navora. Da pospeši od 0 do 100 km/h, potrebuje zgolj 3,7 sekunde,  najvišjo hitrost pa doseže pri elektronsko omejenih 250 km/h. Dizelske barve zastopa BMW 840d xDrive Coupé, 3-litrski vrstni 6-valjnik s 320 konjskimi močmi in 680 njutonmetri navora. Od 0 do 100 km/h pospeši v 4,9-sekundah in prav tako doseže končno hitrost pri 250 km/h. Ob motorja sta povezana z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom in pametnim štirikolesnim pogonom xDrive. Zapeljiv BMW 8 Coupé bo na voljo od novembra 2018 dalje, mi pa komaj čakamo, da se usedemo za njegov volan in se podamo v neznano loviti zavidljive poglede.

Galerija slik – BMW 8 Coupé

BMW 8 CoupéOdpri galerijo
ONYX Motorbikes ONYX Motorbikes: električna retro mopeda Kitty Hawk Flyer Kitty Hawk Flyer: ‘dron’ za osebni prevoz Ford Mustang Shelby GT350 Ford Mustang Shelby GT350: še bolj oster v ovinkih Renault Megane R.S. Renault Megane R.S.: nova generacija najbolj strupenega Megana · · ·