BMW Concept iX3
Utrip mesta · mobilno

BMW zelo jasno signalizira svoje namere za skorajšnji začetek proizvodnje popolnoma električnega BMW X3 s Conceptom iX3, ki je danes debitiral na izjemno vizionarskem avtosalonu v Pekingu. Koncept in stil vsekakor povezama po svojem bratu, ki ga še poganjajo klasični motorji, vendar je kar nekaj vidnih sprememb, ki ga od njega ločuje. Na primer nov videz zaprte rešetke ledvic z modrimi poudarki iVision Dynamics. In tako smo dobili še en koncept, ki bo postal električni proizvodni model.

O dizajnu BMW Concept iX3 ni velikega smisla izgubljati besed, saj gre za tipičen bavarski izdelek, ki je podrejen aerodinamičnim prilagoditvam, ki ga omogočajo in hkrati terjajo električno gnani avtomobili.

Koncept iX3 ima v nosu izpiljeno znanje BMW-jeve pete generacije električnih pogonskih sistemov in tako ponuja zmogljivost 270 konjskih moči (200 kilovatov). Zahvaljujoč velikemu akumulatorju z zmogljivostjo več kot 70 kWh, lahko električni križanec z enim polnjenjem doseže tudi razdaljo več kot 400 kilometrov. Ti so seveda le na papirju in v idealnih okoliščinah.

Če se vam mudi, lahko BMW iX3 povežete s postajo za hitro polnjenje, ki proizvaja do 150 kW, in tako zmanjšate čas, potreben za polnjenje visokonapetostnega akumulatorja na samo 30 minut. Ni treba posebej poudarjati, da je iX3 za zdaj samo koncept in ga kot takega ne morete kupiti, vendar upamo, da bo prav takšen prešel v različico za proizvodnjo. Pri BMW-ju se po hodnikih omenja leto 2020.

Galerija slik: BMW Concept iX3

BMW Concept iX3Odpri galerijo
Volvo S90 Ambience Concept Volvo S90 Ambience Concept: ko se človek in avtomobil povežeta prek čutil Jaguar XE 300 Sport Jaguar XE 300 Sport: limuzina z novo športno opravo Kortezh: Putinova nova 'zverina' Kortezh: Putinova nova ‘zverina’ Airstream Nest Airstream Nest: praktična počitniška prikolica, v kateri se boste počutili kot doma