BMW E-Scooter: tudi BMW se je pridružil pestri električni druščini
Utrip mesta · mobilno

Pri podjetju BMW niso stali križem rok in so se pridružili vedno večji ponudbi električnih skirojev, ki se od standardne ponudbe razlikujejo, so pa zaradi tega lažji, elegantnejši in privlačnejši.

BMW je združil svoje moči z Micro Mobility Systems AG in nastal je električni skiro BMW E-Scooter – narejen je za vožno v urbanem okolju in nam bo tako omogočil hitrejšo pot med avtombilom in pisarno, trgovino, restavracijo …

Vitko ohišje v sebi skriva litij-ionsko baterijo, elektromotor pa je del zadnjega kolesa. Baterije ima dovolj energije za do 12 kilometrov dolgo pot, elektromotor z močjo 150 vatov pa požene skiro do hitrosti 20 km/h. Baterija se bo napolnila v zgolj 2 urah.

Dva sistema za zaviranje in vgrajene luči poskrbijo za varno uporabo električnega skiroja BMW E-Scooter – ta tehta le 9 kilogramov, ko pa ga zložimo, zajame majhne dimenzije in kot takega ga lahko enostavno prenašamo ali pospravimo. Mat črna barva se skiroju izredno poda in ustvarja privlačen kontrast z logotipom BMW. V izbranih salonih bo na voljo od septembra dalje!

Če ne potrebujete električnega skiroja, so za vas pripravili tudi BMW City Scooter – zaradi zložljivega mehanizma bo zasedel malo prostora, zato ga lahko s seboj vzamete tudi v službo.

Pri podjetju BMW niso pozabili na najmlajše in so tako zanje ustvarili otroški skiro BMW Kids Scooter. Za uporabo je primeren otrokom od tretjega leta starosti dalje, ki ga lahko uporabljajo vse do dvanajstega leta. Sedež je odstranljiv, krmilo pa nastavljivo po višini.

Okvirna cena za električni skiro BMW E-Scooter znaša 799 evrov, za skiro BMW City Scooter 200 evrov, za otroški skiro BMW Kids Scooter pa 120 evrov.

Galerija: BMW E-Scooter

BMW E-ScooterOdpri galerijo
Novi Lexus UX: križanec, ki obeta veliko Novi Lexus UX: križanec, ki obeta veliko, že na cesti 2016-tempus-cr-t1-5 Tempus Titan R: retro motor, ki je v resnici električno kolo Rolls-Royce Bespoke Design Collective hladilna skrinja Rolls-Royce Bespoke Design Collective: prestižen minibar za hedoniste ŠKODA Superb iV ŠKODA Superb: električna prihodnost in izboljšan dizajn ·