BMW M4 CS Coupe
Utrip mesta · mobilno

Bavarski BMW je na avtosalonu v Šanghaju pokazal naraščaj družine M4 Coupe, BMW M4 CS Coupe, ki je dražji od standardnega M4 in se po moči postavlja ob bok najmočnejšemu modelu M4 GTS.

BMW M4 CS Coupe bo BMW ponudil v omejeni količini, iz proizvodnih linij pa se bo umaknil sredi leta 2018. Umešča se med modela BMW M4 Competition Package in BMW M4 GTS, ki so ga Bavarci sicer že umaknili s tekočega traku.

Pod pokrovom modela BMW M4 CS Coupe se skriva trilitrska šestvaljna twin turbo zverina s 460 KM in 600 Nm navora (30 KM več kot pri modelu M4 s paketom Competition). Za primerjavo: BMW M4 GTS ima 500 KM in 360 kW. Moč na kolesa prenaša 7-stopenjski samodejni menjalnik DCT, kombinacija pa zagotavlja pospešek od 0 do 100 km/h v 3,9 sekunde in hitrost do 278 km/h.

Streho, difuzor in spojlerja so odeli v ogljikova vlakna, namestili so mu tudi lažja vrata, kar se pozna pri teži vozila (1580 kilogramov), ki je za 32 kilogramov lažji od klasičnega modela. S progo na dirkališču v Nürburgrinu je opravil v 7 minutah in 38 sekundah, kar je 22 sekund hitreje od klasičnega M4. Pot mu razsvetljujejo dvojni LED-žarometi, zadaj pa svetijo OLED-luči.

PREBERITE ŠE: BMW i8 Protonic Frozen Black in Frozen Yellow (2017) – ekskluzivni seriji modela i8

Obuli so ga v pnevmatike Michelin Pilot Sport Cup 2 in nadeli desetkraka platišča, za blaženje pa zadolžili vzmetenje Adaptive M. Za 116.900 evrov ga bodo ponudili v petih različnih barvah. Izdelovali ga bodo v Münchnu.

Galerija – BMW M4 CS Coupe:

BMW M4 CS CoupeOdpri galerijo
Nova limuzina Mercedes-Benz razreda S Novi Mercedes-Benz razreda S (2018) – wellness na štirih kolesih Volkswagen I.D. Crozz Volkswagen I.D. Crozz: električni križanec, ki ti pomežikne Opel Grandland X Opel Grandland X: osupljivo privlačen športni terenec Citroën C5 Aircross Citroën C5 Aircross: med vožnjo se boste počutili kot Aladin na lebdeči preprogi ·