BMW Motorrad Concept 9cento
Utrip mesta · mobilno

Konceptni BMW Motorrad 9cento v sebi združuje vso zmogljivost in stil za poziranje po ulicah velemest, za pohajkovanje okoli jezera Como ali za premagovanje kateregakoli gorskega prelaza.

BMW Motorrad Concept 9cento je bil javnosti predstavljen na letošnjem Concorso d’Eleganza, njegov poudarek pa je na inovativnih prtljažnih kovčkih. Z njim so želeli pokazati, da je z inovativnim sistemom pritrjevanja uporaba kovčkov na motornem kolesu povsem preprosta. Oblikovalci so tudi dokazali, da ni nobene potrebe, da bi zaradi funkcije trpela estetika motornega kolesa. S takim mišljenjem lahko motorno kolo še vedno deluje zelo kul, čeprav ima dodatno pritrjene kovčke za prtljago. Nosilec ima na vsaki strani prostor za prtljago in se ga s pomočjo močnega elektromagneta preprosto namesti na zadnji del. Kovček ima tudi funkcijo dodatnega sedeža, s tem pa na športnem motorju pridobimo prostor za sopotnika.

Inovativna ideja za shranjevanje prtljage je omogočila združitev dveh motornih koles v eno. Ko si želimo hitre zabave, potujemo okoli brez kovčka, ko pa želimo na daljšo, bolj umirjeno pot, pa tega preprosto pritrdimo in se odpeljemo. Ko pridemo na cilj, kovček spet snamemo in že imamo modno ročno prtljago. Velikokrat je težava dodatnih kovčkov tudi v tem, da nas ovirajo pri sami vožnji. V primeru 9centa se to ne bo zgodilo, saj je kovček praktično del motornega kolesa in ne vpliva na samo aerodinamiko. Po napovedih bo motorno kolo in sistem kovčkov kmalu nared za serijsko proizvodnjo, zanimivo pa bo videti, kakšna bo končna razlika med konceptom in serijskim izdelkom.

Galerija slik: BMW Motorrad Concept 9cento

BMW Motorrad Concept 9centoOdpri galerijo
Citroën C5 Aircross SUV Citroën C5 Aircross SUV: najnovejši Citroën cilja na udobje 2018-05-VW-TIGUAN-1200x1200-1 copy Čemu se že 10 let ne more upreti Tomi Meglič? Partridge Design Tempus Fury Partridge Design Tempus Fury: Yamaha MT-10 na čisto poseben način alfa-romeo-giulia-and-stelvio-nero-edizione 10 avtomobilov, za katere ne moreš verjeti, da imajo motor drugega proizvajalca · · · ·