BMW Wireless Charging
V zraku · tehnologija · gadgeti · Utrip mesta · mobilno

Glede na to, da danes že mnogo naprav polnimo brezžično, novodobni avtomobili pa so praktično moderne elektronske naprave na kolesih, je bilo le vprašanje časa, kdaj bomo tudi te polnili na isti “wireless” način.

BMW je bil prvi izmed avtomobilskih proizvajalcev, ki je predstavil komercialno brezžično polnjenje za svoje avtomobile BMW Wireless Charging. Polnilna postaja podjetja BMW je pravzaprav velika Qi podlaga, s katero lahko napolnite svojega BMW 530e iPerformance. Sistem je sestavljen iz talne podlage, ki se imenuje GroundPad, in sekundarnega dela CarPad, ki se pritrdi na dno avtomobila. Polnilna moč je 3,2 kW in potrebuje približno tri ure in pol, da so baterije BMW-ja 530e popolnoma napolnjene. Za lažjo pomoč pri manevriranju so šli celo tako daleč, da so posodobili programsko opremo parkirne kamere in nam s tem olajšali parkiranje nad polnilno postajo.

Sistem deluje popolnoma samodejno, vozniku pa ni treba pritiskati prav nobenih gumbov ali česa podobnega. Podlaga je primerna tudi za zunanjo uporabo in tako tudi dež ne bo ovira pri polnjenju avtomobila. Sistem brezžičnega polnjenja bo na voljo od julija dalje, najprej v Nemčiji, potem pa še drugod po svetu. V kolikor ste ali nameravate postati lastnik BMW-ja 530e iPerformance vas bo novica zagotovo navdušila, saj boste tako vsaj doma lahko popolnoma odmislili kable za napajanje in vsakodnevno vklapljanje in izklapljanje avtomobila. Ko se bo sistem razširil in bodo podobne podlage postale nekaj vsakdanjega, pa boste lahko priključne kable pustili kar doma.

Galerija slik: BMW Wireless Charging

BMW Wireless ChargingOdpri galerijo

BO-Beovision-Eclipse-OLED-TV-01 BEOVISION ECLIPSE: Bang &Olufsen preseneča z novo lepotico Pametni teleskop Hiuni Pametni teleskop Hiuni prepozna nebesna telesa equa-moment-rose-6-web Slovenci s pametno stekleničko EQUA na Kickstarterju v dveh dneh presegli cilj maxresdefault TasteTro Spice System: pametno stojalo za ljubitelje začimb · · ·