BMW R100 R Mystic
Utrip mesta · mobilno

Uporabo bakra lahko zasledimo že davno v zgodovini. Uporabljali so ga za izdelavo orodja, orožja in za proizvodnjo električne energije. Najnovejšo uporabo bakra lahko zasledimo na pročeljih stanovanjskih blokov v New Yorku in v minimalističnih izdelkih za domačo uporabo. A ker domišljija ne pozna meja, si je nekdo omislil prav posebno BMW motorno kolo R100 R s še kako opaznim bakrenim pridihom.

Uporabo bakra lahko zasledimo že davno v zgodovini. Uporabljali so ga za izdelavo orodja, orožja in za proizvodnjo električne energije. Najnovejšo uporabo bakra lahko zasledimo na pročeljih stanovanjskih blokov v New Yorku in v minimalističnih izdelkih za domačo uporabo. A ker domišljija ne pozna meja, si je nekdo omislil prav posebno BMW motorno kolo R100 R s še kako opaznim bakrenim pridihom. Vincent Degano je že pri mladih letih vzljubil motorna kolesa BMW, saj je bil njegov oče policist in jih je vsakodnevno uporabljal pri opravljanju svojega poklica. Dandanes Vincent predeluje motorje v tako imenovanem slogu “scrambler”  zaradi udobnega položaja sedenja med vožnjo. Odločil se je, da je tokrat čas za nekaj novega. Zamislil si je motorno kolo v slogu “cafe racer” in kot osnovo za predelavo izbral motorno kolo BMW R100 R. Motor in platišča so bila temeljito očiščena in obarvana s črno barvo. Okvir, vilice in ostali deli motornega kolesa so bili peskani in prevlečeni s posebno bakreno prevleko. Posoda za gorivo je pobarvana v bakreno barvo in spolirana do sijočega bakrenega leska. Za konec se je Vincent lotil še vzmeti in pnevmatik ter tako dokončal svojo bakreno mojstrovino. Motorno kolo BMW R100 R ima že bogato zgodovino, a v vsem njegovem obstoju je bakreni BMW zagotovo eden izmed bolj privlačnih.

PREBERITE ŠE: BARBARA CUSTOM MOTORCYCLES: FUTURISTIČNI SVET MOTORNIH KOLES

Galerija slik: BMW R100 R Mystic

BMW R100 R MysticOdpri galerijo
Jahta Kena Freivokha Spektakularna jahta Kena Freivokha Rolls-Royce s šestimi kolesi? Three Axel: Rolls-Royce s šestimi kolesi 2018 KTM X-Bow GT4 KTM X-Bow GT4 (2018): še bolj zlovešč 1000-500-citymagazine-cover Uniti One: električni avtomobilček v obliki mehurčka · · · · · ·