Študija BMW Urban Racer Concept
Utrip mesta · mobilno

Koncepti motocikel BMW Urban Racer Concept je mešanica starega in novega. Pod študijo se je podpisal 3D modelar iz Londona Jans Slapins, ki ima v svojem portfelju tudi že predelanega Forda in Lamborghinija, nazadnje pa je predstavil omenjenega elegantnega dvokolesnika z belo-modrim propelerjem.

BMW-ji so nekaj posebnega v svetu motociklizma (izdelujejo jih že vse od leta 1923, dlje kot vozila), zato je bila naloga Jans Slapinsa še toliko težja, če je želel naleteti na odobravanje svojega koncepta. Zato pri BMW Urban Racer Conceptu ni mogel mimo značilnega BMW-jevega bokser agregata, ki skrbi za pogon. Po njem se pretaka dirkaška kri saj se baha s 115 konj in 1200 kubiki, ki so v uzdah Brembo zavor.

Enostranska nihajna roka, ki omogoča ekspresno menjavo pnevmatik, ki jo lahko merimo v sekundah in ne minutah, se kljub temu zdi preveč za običajnega motorista.

PREBERITE ŠE: BMW R80 Indira – tako drugačen, a tako enak motocikel

Fiziognomijo karoserijo motocikla BMW Urban Racer Concept, ki je kombinacija kovinskih oblog, detajlov iz lesa in rjavega usnja, so navdahnila radarsko nevidna letala in vojaška vozila, z LED žarometi pa lahko v njem od spredaj prepoznamo animiranega junaka Wall-E-ja, kar iz njega malce spere bojni videz.

Študija BMW Urban Racer ConceptOdpri galerijo
Gorivo iz piva Brewtroleum Brewtroleum: Na Novi Zelandiji avtomobili vozijo na pivo Novi Audi A4 Novi Audi A4 – Audijeva kokoš, ki nese zlata jajca pete generacije Letalo Rimowa F13 Rimowa F13 – legendarno letalo iz davnega leta 1919 ponovno v zraku Škoda z varnostnimi dodatki za psa Škoda z varnostnim pasom za pse, ki je tudi povodec in drugimi pasjimi varnostnimi dodatki · ·