BMW X5
Utrip mesta · mobilno

BMW X5 je zasijal v novi luči z bolj robustnim videzom in veliko več tehnologije. Paradni konj med SUV-ji bo zagotovo navduševal še naprej, saj si je ustvaril neverjeten renome, ki ga bo težko prekositi.

Novi BMW X5 je obdržal prepoznavne SUV-linije, ima pa tokrat opazno večje odprtine v prednji maski. Prilagodljivi LED-žarometi so zdaj del standardne opreme, za doplačilo pa je možno naročiti BMW laserske žaromete. Na zadku so prtljažna vrata razdeljena na dva dela, s čimer bo omogočeno lažje nalaganje tovora in manjših predmetov. Za doplačilo se lahko oba dela odpira elektronsko.

V notranjosti bomo našli dva 12,3-palčna zaslona, prvi je pravzaprav voznikova digitalizirana instrumentna plošča, prek drugega pa upravljamo z zabavno-informacijskim sistemom. Prednji sedeži so ogrevani in elektronsko upravljani. Po želji si jih lahko omislite tudi z ventilacijo in funkcijo masaže. Za vse avdiofile so poskrbeli pri Bowers & Wilkinsu, saj imamo na voljo njihov zvočni sistem z 20 zvočniki in kar 1.500 vatov izhodne moči. Če želite z novim BMW-jem X5 prepeljati več oseb, bo od decembra dalje na voljo tudi tretja vrsta sedežev.

Pod pokrovom novega BMW X5 boste našli bencinski vrstni 6-valjni motor xDrive40i s 340 konjskimi močmi in dva dizelska motorja, prav tako vrstna 6-valjnika s 400 konjskimi močmi oziroma 256 konjskimi močmi. Vsi motorji so že serijsko na voljo z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom Steptronic . Za doplačilo je na voljo adaptivno vzmetenje in krmiljenje z zadnjimi kolesi, še večjo nadgradnjo pa predstavlja BMW zračno vzmetenje. Novi BMW X5 bo na trg prišel proti koncu letošnjega leta.

Galerija slik: BMW X5

BMW X5Odpri galerijo
Audi Q8 Audi Q8: nekaj povsem svežega v Audijevi prestižni floti Lego Tecnic Bugatti Chiron Lego Technic Bugatti Chiron: Chiron za ‘velike’ otroke Nobe 100 Nobe 100: 3-kolesni električni ‘klasik’ Opel-Combo-Life-00 Opel Combo Life: družinski prijatelj bo kmalu na voljo slovenskim kupcem · · · ·