BMW Z4
Utrip mesta · mobilno

Po skoraj neskončnem čakanju je le napočil trenutek, ko so nam predstavili novi model BMW Z4. V ameriškem Pebble Beachu so razkrili BMW Z4 M40i First Edition, z močnim vrstnim 6-valjnikom in še bolj privlačno zunanjo podobo.

Kljub imenu BMW Z4 M40i First Edition, bodo v salone najprej pripeljali BMW Z4 30i, ki bo na voljo že spomladi leta 2019, model M40i pa šele v drugi četrtini leta 2019. BMW Z4 z oznako M40i ima 3,0-litrski tubinski vrstni 6-valjni motor, ki v sebi skriva 335 konjskih moči in potrebuje od 0 do 100 km/h zgolj 4,6 sekund. Poleg močnega motorja ima First Edition na voljo še prilagodljivo podvozje, M športne zavore in elektronsko nadzorovano zaporo zadnjega diferenciala.

Zunanja podoba novega BMW Z4 je vsekakor privlačna. First Edition je odet v Frozen Orange Metallic barvo, ki še bolj poudari kompleksen prednji del, ki je poln ‘mrežastih’ odprtin za še bolj športen videz. Zdaj že legendarne ‘ledvičke’ se razkazujejo na ‘nosu’ avtomobila, s tem pa so še bolj poudarjeni na novo oblikovani žarometi. Luknje za prednjimi kolesi odvajajo vroč zrak od zavor in s tem poskrbijo za bolj učinkovito zaviranje. V primerjavi z aktualnim BMW Z4 ima novinec mehko platneno in ne kovinsko streho. Kratek zadnji del ima opazen spoiler in trapezoidne zaključke izpušnih cevi. Celotno podobo zaključijo črna 19-palčna platišča.

Notranjost BMW Z4 je tehnološko povsem “up to date”. Head-Up zaslon, digitalna instrumentna plošča in širok zaslon za informacijsko-zabavni sistem. Voznik in sovoznik bosta sedela v športnih sedežih, okoli njih pa bo odmevala glasba iz Harman Kardon prostorskega zvočnega sistema. BMW Z4 bo kot nalašč za poletne avanture in za doživljanje pravih občutkov v vožnji. In tudi za novincem se bodo zagotovo obračale glave, kot so se obračale vse do danes, ko se je na cesti pojavil kakšen Z3 ali Z4.

Novi BMW Z4 bo sicer nastajal v naši bližini, natančneje v Magni Steyr v Gradcu.

Galerija slik: BMW Z4

BMW Z4Odpri galerijo
Anvera 48 Anvera 48: več kot ‘le’ čoln Ford Ranger Raptor Ford Ranger Raptor prihaja v Evropo! LUME Traveler No.1 LUME Traveler No.1: za kampiranje pod zvezdnatim nebom Narke Narke: prvič električni Jet Ski na svetu · · ·