Alicia Vikander kot Lara Croft
Kulturni izbor · film

Verjetno vam je že prišlo na uho, da bodo posneli nov film Tomb Rider o slavni plenilki grobnic Lari Croft. V tej vlogi se je kot seks simbol uveljavila Angelino Jolie, 15 let pozneje pa jo zamenjuje Švedinja Alicia Vikander, ki se je že dokazala kot resna igralka – ima tudi že oskarja –, zdaj pa se ji obeta, da tako kot stanovska kolegica postane še ena od najbolj zaželeni igralk Hollywooda. Katera je v vlogi Lare Crof bolj seksi, lahko preveriš v nadaljevanju.

Marca leta 2018 na filmska platna prihaja reboot filma Tomb Rider. V vlogi lika, vzetega iz računalniške igre Tomb Rider, Lare Croft, je leta 2001 zaslovela Angelina Jolie, v njene čevlje pa stopa zvezdnica filma Ex Machina in Dansko dekle (za ta film je prejela oskarja za stransko vlogo) Alicia Vikander.

Kot je dejala Švedinja, je sama velika oboževalka priljubljene igre, ki se je rodila leta 1996, in jo je v mladosti igrala kot obsedena. Zanimivo je, da se je kot resna igralka odločila za vlogo neustrašne in seksi arheologinje in neustrašne raziskovalke.

Ob tem je treba dodati pomemben detajl. Film, ki ga režira Roar Uthaug (The Wave), se bo osredotočal na Larine začetke. Šlo bo za predzgodbo, namesto na lovu za zakladi pa bo še neizkušena Lara iskala očeta, za katerega ne ve, ali je živ ali mrtev (v filmih z Angelino Jolie je njenega očeta lorda Richarda Crofta igral njen pravi oče Jon Voight). Prav ta čustvena komponenta naj bi bil eden izmed razlogov, da se je Vikanderjeva ogrela za omenjeni film.

PREBERITE ŠE: Oceanovih 8: padla je prva klapa ženske različice filma Oceanovih 11

Do zdaj so posneli dva filma, v obeh pa je zaigrala Angelina Jolie, in sicer v filmu Lara Croft: Tomb Raider (2001) in nadaljevanju Lara Croft – Tomb Raider: Zibelka življenja (2003). Filma sta skupaj zaslužila skoraj pol milijarde ameriških dolarjev. Kako uspešen bo tretji del, katerega premiera je predvidena za 16. marec 2018, bo pokazal čas.

Galerija: Angelina Jolie vs. Alicia Vikander kot Lara Croft:

Angelia Jolie kot Lara CroftOdpri galerijo

Film Aftermath (2017) Filmski napovednik: Aftermath (2017) – se je Schwarzenegger na stara leta pomehkužil? Cinetrii Cinetrii – spletna stran, ki vam predlaga tematsko sorodne filme Film Udari kot dedec (Fist Fight, 2017) Filmska premiera: Udari kot dedec (Fist Fight, 2017) it-comes-at-night-poster Filmski napovednik: It Comes At Night (2017) – je to najboljši napovednik za grozljivko vseh časov? · · · · ·