Viski namesto denarja.
V zraku · buzz buzz

Češka je znana kot dežela piva. A to se zna v prihodnosti spremeniti in za to bo morda poskrbela Kuba. Ta je Češki dolžna enormno količino denarja. Dolg sega še v čase hladne vojne. In ker Kuba nima 264 milijonov evrov, kolikor ji dolguje, je predlagala, da dolg Čehom odplača s svojim slovitim rumom (Kuba je ena od glavnih proizvajalk ruma na svetu). Če bodo ponudbo sprejeli, si lahko Čehi obetajo ”dosmrtno zalogo kubanskega ruma”, saj ga bodo imeli dovolj za več kot stoletje!

Kuba je Češki dolžna 264 milijonov evrov. Ta je med državama nastal v času hladne vojne, ko sta bili obe (Češka tedaj še kot Češkoslovaška) del komunističnega bloka. Ker Kuba tega denarja nima in je povrhu še v krizi, je Češki ponudila plačilo v naturalijah, in sicer obliki kubanskega ruma, prav tako so ponudili zdravila, a ta niso certificirana v Evropski uniji, zato tovrstno plačilo ne pride v poštev.

PREBERITE ŠE: Je Islandija sploh na tem planetu?

Čeprav so Čehi znani kot ljubitelji piva, prav tako so svetovno znani številni njihovi hmeljevi napitki, pa se znajo njihove pivske navade v prihodnosti spremeniti, če jo bo preplavil sloviti kubanski rum (letno zdaj Češka uvozi za dva milijona evrov te kubanske alkoholne pijače). Ali bo Kuba svoj večmilijonski dolg do Češke res odplačala v litrih svojega znamenitega ruma, še ni znano, češko ministrstvo pa ponudbo jemlje povsem resno. So pa že dejali, da želijo vsaj del dolga dobiti v obliki denarja.

Kolikšen del dolga bo Kuba na koncu zares odplačala, sicer ni jasno, je pa država do zdaj dosegla dogovor o izbrisu 32 milijard evrov dolga, ki sega v čas hladne vojne, in sicer z Japonsko, Rusijo in Mehiko.

BeFunky Collage Zvezdniki ob boku sester in bratov, za katere sploh nismo vedeli, da jih imajo Košarkarice Duka pokrivale napačno stran igrišča Branile so napačno stran košarkarskega igrišča Razlike med psi in mački Izrazi na obrazu živali pred in po tem, ko so jih lastniki pohvalili Skylar Brandt Druga plat baleta – čutni portreti baletk v zasebnosti njihovega doma · · ·