bobobark: ultimativna ženska torba, ki jo nosiš na 3 načine
V zraku · dizajn · Utrip mesta · moda

Kdor ni ženska, nikoli ne bo razumel, s kakšnimi notranjimi demoni se ta sooča, ko se ne more odločiti med izjemno funkcionalno, a rahlo grdo torbico, in ulta šik torbo, v katero lahko spravi le ključe od stanovanja. Na srečo tudi tega trpljenja bo kmalu konec, saj si lahko omislite okolju prijazno torbo/nahrbtnik bobobark, ki združuje kar oboje.

Etika in estetika – z dvema besedama bi lahko opisali torbo/nahrbtnik bobobark, ki je narejena “iz narave” in subtilno ujame duh pariškega glamurja. Idejo za oblikovanje sta dobila Parižana Elie in Natacha, ki sta želela vse najboljše združiti na enem mestu.
Tisto, kar torbico naredi posebno je dejstvo, da jo lahko nosite na tri načine – ko so vaše roke zasedene, jo nosite kot nahrbtnik; če se odpravljate v službo, imate supermodno aktovko; zvečer pa se odpravite v mesto s torbico, kot jo nosijo le prave dame.

Ta oblikovalski kos ni zgolj praktičen (torba se odpre za 180 stopinj) in udoben (torba se ergonomsko prilagaja ženski silhueti), temveč tudi popolnoma okolju prijazen – torba je namreč narejena iz plute, ki so jo nabirali in lakirali na Portugalskem, dokler ta ni postala mehka in prožna kot koža. Pluta je vzdržljiv material, ki je trikrat lažji od usnja, nabira pa se jo vsakih 7 do 9 let, kar naj ne bi negativo vplivalo na drevesa (ta metoda domevno pomaga drevesom rasti in sproščati večje količine kisika).

Da potreba po takšni torbi obstaja, dokazuje tudi številka sredstev, ki se je nabrala na spletnem mestu Kickstarter – par je namreč za idejo zbral skoraj milijon dolarjev, zdaj pa še le čakamo, da jo lahko naročimo. Bo tudi vaša?

Swatch BAU Swatch BAU: legendarna ura v oblikovnem slogu Bauhaus Nikoli več ne izgubi svoje prtljage: natiskaj svoj obraz na kovček Nikoli več ne izgubi svoje prtljage: natiskaj svoj obraz na kovček BeFunky-collage (45) Birthdate Candles: edinstvena sveča, ki diši glede na dan tvojega rojstva Unnecesary Inventions: najbolj "bedasti" izumi, ki so RESNIČNO nekoristni Unnecesary Inventions: najbolj “bedasti” izumi, ki so RESNIČNO nekoristni ·