173265916
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Polnozrnati kruh v kombinaciji s svežim hrenovim namazom in slastno gnatjo, katerega božanski okus zaokroži hrustljava kreša, je vsekakor odlična in zdrava izbira za velikonočni zajtrk.

Sestavine:

  • 30g rža
  • 60ml vode
  • 1 veliko hrustljavo jabolko
  • 1 žlica limoninega soka
  • 20g svežega naribanega hrena
  • skodelica kalčkov vodne kreše
  • 90g kislega mleka
  • 8 rezin polnozrnatega kruha
  • 8 rezin prekajene gnjati

Postopek:

Rž z mlinčkom zmeljemo in namočimo v vodo za približno pol ure. Krešo operemo in osušimo, jabolko operemo, razkoščičimo in na drobno naribamo. Tudi hren olupimo in naribamo. Rž odcedimo in zmešamo z naribanim jabolkom, limoninim sokom in hrenom. Dodamo še kislo mleko, rahlo premešamo in namaz je gotov.

Štruco polnozrnatega kruha narežemo na 8 rezin, ki jih izdatno premažemo s svežim namazom in obogatimo z rezino gnjati in krešo. Okusni kruhki, ki tudi lepo izgledajo, bodo tako nared za pogostitev naših gostov.

Nasvet:

Za goste, ki ne jedo mesa, pripravimo kruhke obložene z rezinami kuhanega jajca.

Jagodna pita // Končni izdelek je kulinarični presežek Omamna jagodna pita za valentinovo razvajanje Riževa solata 3 enostavni recepti za kosilo “za s sabo” 153505933 Čokoladna torta z makom · · · ·