Bolečina, ki je ne privoščiš nikomur: tako se naše telo odzove na razhod!
V zraku · odnosi

Zagotovo se vam je že zgodilo, da se bili razočarani in ste se odločili za razhod s svojim partnerjem. Se je tudi vaše telo odzvalo na takšen način?

Razhodi so težki zaradi mnogih razlogov. Občutki niso prijetni in marsikdaj nas preganjajo dvomi in prave nočne more. Vse to pa se pozna tudi na telesni ravni. Stres ob prekinitvi zveze se močno pozna tudi na našem fizičnem počutju.

Tako se naše telo odzove na razhod …

Težave s spanjem

Razhod nam lahko povzroča povečanje anksioznosti in težave s spanjem. Te težave naj bi se pojavile predvsem pri osebah, ki so tudi sicer bolj živčne, in pri tistih, ki so veliko vlagali v svojo zvezo. Težave s spanjem se kažejo v pretiranem spanju, nespečnosti ali povečanem številu nočnih mor.

Bolečina v prsih

Po razhodu mnogo ljudi izkusi tudi fizično bolečino v prsih, iz česar izhaja tudi rek, da nas “boli srce”. In na svetu za to ni drugega zdravila kot obilica časa in potrpljenja.

Težave s kožo

Težave s kožo naj bi se pojavile zaradi dveh razlogov – oseba po razhodu za nekaj časa po navadi (ne nujno) manj časa posveča osebni higieni, poleg tega pa hormoni stresa negativno vplivajo na stanje kože. Večinoma se to pozna v povečanju aken in drugih nepravilnosti.

Bolečine v mišicah

Stres lahko domnevno povzroči, da se mišice na določenem delu skrčijo, kar povzroči bolečino v različnih delih telesa. Temu se lahko izognete z obilo športa, ki bo blagodejno vplival tudi na vaše psihično počutje.

Izguba ali povečanje apetita

Vsi razhodi so drugačni in vsak posameznik se nanje različno odzove. Vsak pa zagotovo vsebuje neprijetno merico stresa. Stres nekaterim povzroči izgubo, nekaterim pa povečanje apetita. Po razhodu se tako postava posameznika po navadi spremeni – nekateri shujšajo, drugi pa se zredijo.


Skrivnosti, ki ženskam niso znane: tako moški gleda na razmerje! Skrivnosti, ki ženskam niso znane: tako moški gleda na razmerje! Ne bodi slepa: takšno je strupeno razmerje, ki ga moraš takoj končati Ne bodi slepa: takšno je strupeno razmerje, ki ga moraš takoj končati thrte Absurdna razlika, ki se zgodi, ko fotografijo na Instagramu objavi punca ali fant giphy (3) Ljubezenski citati, zaradi katerih boste znova ocenili svoj odnos s partnerjem ·