Električno kolo Bolt M-1
Utrip mesta · mobilno

Bolt M-1 je v osnovi še vedno ”samo” kolo. Lahko ga namreč poganjate. A poanta je, da vam ga ni treba. Gre namreč za električno kolo z baterijo, ki vas na polnjenje pripelje 80 kilometrov daleč, ”drvi” pa lahko s hitrostjo do 64 km/h. Visokotehnološko kolo z regenerativni zavorami je povezano s pametnim telefonom, kjer prek posebne aplikacije lahko dostop do vseh zbranih podatkov kot so hitrost, razdalja, ipd., in ga tudi brezžično odklenete.

Podjetje Bolt je predstavilo futurističen model Bolt M-1, ki je mešanice električnega gorskega kolesa, motocikla in mopeda. Ponaša se z motorjem z močjo 5500 W (domet 56 kilometrov), ki omogoča hitrosti prek 60 km/h, a le, če imate vklopljen športni način vožnje. V primeru varčnega, ki uporablja le 1000 W moči, ne morete preseči 32 km/h, zato pa vas litij-fosfatna 33 V baterija pripelje 24 kilometrov dlje.

PREBERITE ŠE: Trefecta DRT: pobalinsko e-kolo za geeke iz prihodnosti

Baterije lahko odstranite in polnite drugje ali direktno prek USB kabla, čas hitrega polnjenja (do 90 odstotkov) pa traja poldrugo uro, sicer pa pet. 63-kilogramski Bolt M-1 se poleg videza lahko pohvali še z regenerativni zavorami, svojo aplikacijo (povežemo se prek Bluetootha), robustnim ohišjem, USB polnilcem za telefon in enostavnim manevriranjem.

Električno kolo Bolt M-1Odpri galerijo
Študija BMW Urban Racer Concept BMW Urban Racer Concept – koncepti motocikel, ki je mešanica novega in starega Gorivo iz piva Brewtroleum Brewtroleum: Na Novi Zelandiji avtomobili vozijo na pivo Novi Audi A4 Novi Audi A4 – Audijeva kokoš, ki nese zlata jajca pete generacije Letalo Rimowa F13 Rimowa F13 – legendarno letalo iz davnega leta 1919 ponovno v zraku ·