Hostel Book and Bed Tokyo
Utrip mesta · destinacija

Knjižni molji, to je hostel za vas! Book and Bed Tokyo je v bistvu prikupna knjigarna z zanimivo zasnovo, v kateri lahko prenočite. Za vse, ki radi berete in potujete, ga ni boljšega prenočišča na svetu. In čeprav se zdi, da gre za nekaj iz domišljijskega sveta, je Book and Bed Tokyo še kako resničen in odlična alternativa klasični ponudbi hostlov. Najdete ga v japonski prestolnici (predel Ikebukuro), svoja vrata pa bo odprl 5. novembra 2015.

Book and Bed Tokyo je sanjski hostel za knjižne molje, saj v njem mrgoli knjig kot v knjigarnah. Na njegovih knjižnih policah jih je trenutno 1700, lastniki pa želijo zbirko v prihodnosti povečati na 3000 knjig. In če vam je to premalo, je v hostlu na voljo tudi brezplačni Wi-Fi. Poleg kavčev, na katerih lahko v miru prebirate literaturo, so ob knjižnih policah tudi ”spalne police”. Na voljo je ducat spalnih kabin za eno osebo, ki so v dveh velikostih. Standardna meri 205 x 85 centimetrov, nekoliko večja pa 205 x 129 centimetrov. Poleg teh je na voljo 18 kapsul, ki so podobne tistim, ki jih boste našli v hotelih kapsulah, ki so na Japonskem pravi hit.

PREBERITE ŠE: Airbnb: pariške katakombe, najsrhljivejše prenočišče na svetu

Hostel Book and Bed Tokyo upa, da bo pritegnil tudi tuje goste, zato med bralnim gradivom najdemo tudi literaturo v angleščini. Če ste eni izmed tistih, ki zaspite s knjigo v roki ali radi berete pred spanjem, ne poznamo prenočišča, ki bi vam bilo bolj pisano na kožo (razen udobja lastnega doma, seveda). Nobena knjiga ni naprodaj, nočitev v hostlu, ki sta ga zasnovala Makoto Tanijiri in Ai Yoshida iz oblikovalskega studia Suppose Design Office, pa vas stane med 30 in 45 evri, odvisno od velikosti prenočišča.

Hostel Book and Bed TokyoOdpri galerijo
Dobrodošli v ''črevesju'' Pariza! Airbnb: pariške katakombe, najsrhljivejše prenočišče na svetu PicMonkey Collage 12 najbolj spektakularnih gradov na svetu Lüneburška resava, Nemčija Nemčija – ne pravijo ji zastonj počitniška dežela #krompirjevepočitnice BohinjSKI FLYer BohinjSKI FLYer – smučarski ”skok” po jeklenici vas ponese preko svetovnega rekorda #zipline ·