AAIA_wDGAAAAAQAAAAAAAA2zAAAAJDk0NDRiM2FiLWE5OGMtNDg0OS1hOGI0LWI1MjY2MWE1YzM5MQ
V zraku · dizajn · Utrip mesta · dom

Ne veste, kaj za božič kupiti ljubitelju estetike? Ali prijatelju, ki ljubi umetnost? Da letošnje nakupovanje božičnih daril ne bi bilo stresno, smo za vas pripravili seznam 10 brezčasnih dizajnerskih kosov, ki še dolgo ne bodo šli iz mode.

Božična darila za ljubitelje brezčasnih dizajnerskih kosov:

1. Eames Hang-It-All

Igriv obešalnik, ki sta ga leta 1953 oblikovala Charles in Ray Eames. Popestri vsako steno, sobo, dom. Obešalnik je v različnih barvnih kombinacijah, najbolj priljubljena pa je seveda različica v črni barvi.
store.hermanmiller.com

2. Dot Pattern Pillow

Dot Pattern PillowOdpri galerijo
Še en izmed mnogih izdelkov, ki sta jih oblikovala Charles in Ray Eames. Blazina lepo popestri dnevno sobo ali spalnico.
store.hermanmiller.com

3. Ball Clock

Stenska ura, ki jo je oblikoval George Nelson, eden izmed začetnikov ameriškega modernizma. Na sredini 20. stoletja je postala ikona ameriškega oblikovanja. Palice in krogle, ki spominjajo na strukturo atoma, so v sodobno notranjo oblikovaje pripeljale znanstveno noto.
vitra.com

4. Arne Jacobsen City Hall Clock

Če je Ball Clock nekoliko preveč drzna za vaš okus, bo ura od oblikovalca Arneja Jacobsena pravšnja za vas. Arne Jacobsen City Hall Clock je klasična črno-bela ura, ki je bila prvotno ustvarjena za mestno hišo Rosendahl leta 1956 in se zdaj premišljeno reproducira iz prvotnih risb.
finnishdesignshop.com

5. Vaza Alvarja Aalta

Vaza finskega arhitekta Alvarja Aalta upodablja obliko finskih jezer in je že od leta 1936 nenadomestljivi del sodobnih minimalističnih interierjev.
skandinavskidizajn.com

6. Caffettiera Alfonsa Bialetti

Če želite v svoj dom pripeljati nekaj nostalgije, modernističnega italijanskega oblikovanja iz 30. let prejšnjega stoletja, je caffettiera italijanskega inženirja Alfonsa Bialettia pravšnji kos za ljubitelje dobre kave.
bialetti.com

7. Braun Analog Watch BN-21

V 70. letih sta jo oblikovala Dieter Rams in Dietrich Lubs, osvežili in ponovno so jo začeli izdelovati leta 2011. Je preprosto brezčasen dizajn, ki je še danes prav tako svež kot je bil pred 50 leti.
yliving.com

8. May Day

Luč nemškega oblikovalca Konstantina Grčiča. Je večfunkcijska, lahko se uporablja kot namizna svetilka, lahko se obesi na strop ali postavi na tla. Zakaj bi imeli več luči, ko pa lahko imate eno in jo uporabite na več načinov?
konstantin-grcic.com

9. Zlat svečnik Alexandra Girarda

Zlat svečnik oblikovalca Alexandra Girarda. Zasnoval ga je leta 1963 in predstavlja še en brezčasen oblikovalski kos, ki ga lahko uporabite tudi namesto adventnega venčka.
vitra.com

10. Ožemalnik limon Philippea Starcka

Ožemalnik limon oblikovalca Philippea Starcka na prvi pogled deluje kot velik pajek, v resnici pa je to še en dizajnerski kos, ki služi svojemu namenu in polepša kuhinjski pult.
starck.com

source Substitute Phone: odlična priložnost, da se znebite slabe navade iguaneye-jungle-ergonomic-flip-flop-designboom-1800 Iguaneye Jungle: natikači po navdihu amazonskih Indijancev Bivalne enote za brezdomce, ki jih bodo natisnili s 3D-tiskalniki. Bivalne enote za brezdomce, ki jih bodo natisnili s 3D-tiskalniki Galerija94_24 Galerija D94: kjer so doma edinstvena darila · · · ·