Brabus Mercedes-AMG GT S
Utrip mesta · mobilno

Mercedesov hišni predelovalec Brabus je že pred časom vrgel oko na športnika Mercedes-AMG GT S in zdaj je končno razkril predelano različico. Kljub temu, da je avto še v povojih, pa zmore že sedaj proizvesti 600 konjskih moči in 553 Nm navora. To je dovolj, pravi Brabus, da iz faze mirovanja do 100 km/h potrebuje vsega 3,6 sekunde in doseže maksimalno hitrost preko 320 km/h.

Mercedes-AMG GT S je šel k svojemu najbolj znanemu ”plastičnemu kirurgu” in ”osebnemu trenerju”, Brabusu, ki je pokazal svoje prve rezultate predelave. Neverjetno, a korak naprej v zmogljivosti je prišel zgolj s predelavo elektronske krmilne enote (ECU), kar samo kaže na to, da ima AMG-jev novi 4,0-litrski V8 twin-turbo motor še vedno velik potencial.

Obdelave so bili deležni tudi sistem za vbrizg goriva, vžig in jasno pritisk turbine. Spredaj se je Brabus odločil za 20-palčne, zadaj pa za 21-palčne pnevmatike, avtomobilu pa dodal še novo prilagodljivo vzmetenje, izpušni sistem iz titana in elektronsko upravljanje zapornih loput. Poleg tega je tu še en kup aerodinamičnih priboljškov za katere je uporabil enak tip ogljikovih vlaken, kot jih uporabljajo v Formuli 1. Vsi elementi so bili razviti v vetrovniku, aerodinamični kit pa vključuje sprednji spodnji del odbijača, stranske vstopnike zraka in zadnji difuzor. Pri Brabusu pravijo, da jim je uspelo povečati potisk k tlom, istočasno pa izboljšati pretok zraka okoli avtomobila.

Potniška kabina je ozaljšana z ekskluzivnimi dodatki kot so karbonske ploščice s podpisom slavnega predelovalca, stopalke iz aluminija, ipd.

PREBERITE ŠE: Mercedes Benz GLC – eleganten 4×4 iz zvezdniške družine

Brabus bo svoje videnje Mercedes-AMG GT S predstavil na avtosalonu v Frankfurtu, kamor bo prispel v družbi predelanega modela C63 (deležen iste nadgradnje) in nadgrajenega terenca G63, ki prihaja z 850-člansko konjenico.

Brabus Mercedes-AMG GT SOdpri galerijo
Študija Porsche Mission E Porsche Mission E – poklon prihodnosti in resna konkurenca Tesli Huge Moto dodatki za streetfighterski stil Hondinih motociklov Huge Moto: Predelaj svoj motocikel v atraktivnega ”streetfighterja” Honda Project 2&4 Honda Project 2&4 – mini dirkalnik z vonjem po motociklu, s katerim Honda razkazuje svoje mišice cover-avtomobilska-jesen 15+ vročih avtomobilskih novosti za jesen 2015 / Frankfurt 2015 (IAA) ·