Brabusov 700-konjski Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe
Utrip mesta · mobilno

Brabus je v Dubaju predstavil model Mercedes 700 Coupé, tuning različico modela Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé. Pripravil je dva programa, ena različica pa je bolj brutalna in bolj iracionalna od druge. Ob njej se bodo vsakemu oktanskemu navdušencu kar zasvetile oči, sploh ker se, kljub dejstvu, da gre za suva, zlahka meri s precej bolj športno naravnanimi jeklenimi konjički. Zdi se, da je Brabus z Mercedesom 700 Coupéjem presegel sam sebe.

Brabus je v Dubaju na tamkajšnjem mednarodnem Motor Showu predstavil brutalni tuning Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé. Nemški tuner je omenjenega Mercedesa preimenoval v Mercedes 700 Coupé, kar je oznaka za 700 konjev, kolikor jih skriva pod pokrovom (oziroma 690 KM, če smo natančni). Teh zmore proizvajati 5,5-litrski twin-turbo motor V8, ki so ga podmazali s parom turbo polnilnikov in športnim izpušnim sistemom. Motor ob toliko konjih zmore še 515 kW in 960 Nm navora, čeprav gre za športnega terenca, pa se Mercedes 700 Coupé od 0 do 100 km/h izstreli v 4 sekundah, medtem ko števec potiska vse do oznake 300 km/h. Za vse, ki ob teh podatkih še upajo vihati nos, so pri Brabusu pripravili še brutalnejšo različico s kar 838 konji!

Gre za različico Brabus 850 6.0 Biturbo 4×4 Coupé s 6,0-litrskim motorjem, ki zmore 625 kW in 1450 Nm navora, skok do 100 km/h z mesta pa mu vzame še 0,2 sekunde manj (3,8 sekunde). Končna hitrost je še 20 km/h večja kot pri različici s 690 konji in je 320 km/h.

PREBERITE ŠE: Brabus Mercedes-AMG GT S – avto, zaradi katerega bi se James Bond odrekel Aston Martinu

Brabusova predelava modela Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé poleg izboljšanega motorja vključuje številne karbonske dodatke, dodani so prednji in zadnji odbijači, pa zračniki, par spojlerjev, vzmetenje Airmatic, kar je avto dvignilo za 35 milimetrov, vozi pa se ”v” 23-palčnih aluminijastih platiščih. V notranjosti najbolj izstopajo modri usnjeni sedeži, aluminijasta pedala in umetelno umeščeni svetleči dodatki.

Brabusov 700-konjski Mercedes-AMG GLE 63 S CoupeOdpri galerijo

Tiskan avto LM3D Swim LM3D Swim: ta tiskani avto bo lahko že tvoj naslednji avto Fenyr Supersport Fenyr Supersport: arabski superšportnik za bajno vsoto! Nova Opel Astra Sports Tourer Nova Opel Astra Sports Tourer (2015): Karavan izvedba nove Opel Astre Range Rover Evoque Convertible Range Rover Evoque Convertible je prvi premium suv kabriolet! ·