giant-snow-sculptures-bartz-brothers-1
V zraku · buzz buzz

Predvsem na azijskem koncu sveta se različni umetniki iz vseh vetrov vsako leto zbirajo na snežnih festivalih, kjer ustvarjajo neverjetne skulpture iz ledu in snega. A ne bratje Bartz iz New Brightona v Minnesoti (ZDA), ki so si za razkazovanje svojih mojstrovin že četrto leto zapored izbrali kar dvorišče pred svojo hišo. Letos so izklesali 3 in pol metre veliko želvo.

Večina se nas iz snega loti izdelave snežaka, a ne Austin, Connor in Trevor Bartz, ki so se po morskemu psu, mrožu in ribi napihovalki lotili še želve in sicer podobno, kot se lotimo izdelave igluja (če ga dolbemo). Na kupu so zbrali kopico snega, ga zbili, nato pa več tednov klesali, da je dobil želeno obliko. Da so projektu resno predani priča 300 vloženih ur dela. Ja, počasi se daleč pride.

PREBERITE ŠE: Icehotel: Švedski pop-up hotel je ponovno odprl svoja ledena vrata

Snežene skulpture si oglejte v galeriji

Odpri galerijo

two dogs and owner Kaj o nas povedo naši hišni ljubljenčki? red hearts hanging on wooden background Kaj je ljubezen? jakob-owens-168409 Slike, ki kažejo, kako nori smo lahko na sneg in mraz americafuckyeah Kako bi zgledali svetovni voditelji, če bi nosili ulična oblačila? #streetstyle