2758411491
V zraku · tehnologija · gadgeti

Vsi smo že kdaj srečali s slabim zadahom. Če ni prihajal iz naših ust, pa je prihajal iz ust nekoga drugega. Slab zadah je zoprna reč in je rezultat zdravstvenih težav, poleg tega pa uničuje tudi romantiko. Breathometer je zato ustvaril žepno napravico Mint, ki deluje podobno kot alkometer in nam pove, kdaj imamo slab zadah. Tako lahko še pravočasno ukrepamo in rešimo ne samo zmenek, ampak tudi zdravje.

Mint je priročna napravica oziroma senzor podjetja Breathometer, ki ga za 12 sekund vstavimo v usta, ta pa nam prek mobilne aplikacije sporoči ali naš zadah potrebuje osvežitev. Poleg analize zraka (izračuna količino vodikovega sulfida in disulfida ter metana), s pomočjo katere odkrije tudi halitozo- kronični ustni zadah- naprava preverja tudi ali ste dovolj hidrirani, kar je sicer eden ”stricev iz ozadja”, ki povzročajo slab zadah.

PREBERITE ŠE: Cicret – zapestnica, ki kožo na roki spremeni v zaslon na dotik

Mint trenutno zbira sredstva na Indiegogu, a glede na to, ima s slabim zadahom težave skoraj 80% ljudi, bi moral zbrati dovolj finančnih sredstev, da njegov obstoj ne bo kratke sape. Vaš pametni telefon bo v “alkotest” spremenil za cca. 75 evrov.

Odpri galerijo

lenovo bliskavica CES 2015: Lenovo VIBE X2 Pro in bliskavica Selfie Flash ura CES 2015: Pametna ura LG-Audi, ki teče na Open #webOS #lg withings-activite-pop CES 2015: Withings Activité Pop – pametna ura, ki to pravzaprav sploh ni sony-walkman-zx2-01 CES 2015: Sony Walkman ZX2 – walkmanov veliki povratek