andriyko-podilnyk-rDKbaRgV3NA-unsplash (1)
V zraku · odnosi

Zamisel, da obstaja ena čarobna oseba, “narejena” posebej za vas, v katero se boste zaljubili na prvi pogled in se z njo nikoli ne boste prepirali, ni realna. Resnično pa je dejstvo, da obstaja bitje, s katerim se boste povezali na najgloblji ravni in s tem osebno rasli.

Če je ta oseba vaš romantični partner, ste v svoje življenje sprejeli nekaj resnično posebnega. Nekaj, kar morate čuvati, in čemur brez zadržkov lahko rečete sorodna duša. Na vprašanje, kdaj veste, da ste v partnerju našli sorodno dušo, vam bodo v nadaljevanju podali odgovore strokovnjaki za partnerske odnose. Pozorno preberite, morda imate tudi vi ob sebi takšno osebo, a se tega ne zavedate dovolj dobro.

Kdaj veste, da ste v partnerju našli sorodno dušo?

Komunicirata brez besed.

Sorodni duši lahko prebereta druga drugo kot odprto knjigo. Klinična psihologinja in strokovnjakinja za partnerske odnose Carmen Harra pravi, da se takšni osebi povežeta na vseh ravneh bivanja – dokončujeta stavke druga druge, se simultano kličeta, čutita, da ne moreta biti druga brez druge … Avtorica knjige Love Sense Sue Johnson na to dodaja, da se sorodni duši znata odlično odzivati tudi na čustva druga druge – vzajemno skrbita za potrebe, sta si blizu, posvečata si pozornost, se tolažita, ko je v življenju prisotna bolečina …

Globoko v sebi veste, da ste našli sorodno dušo.

Verjetno ste že poslušali pripovedi zaljubljenih oseb, ki so na dolgo in široko pojasnjevale, da boste tudi v nekoč nekje globoko v sebi vedeli, da ste našli pravo osebo – strokovnjaki pravijo, da takšen občutek resnično obstaja in vam lahko pove, ali ste zares našli sorodno dušo. Notranji glas, občutek, da osebo poznamo, metuljčki v trebuhu … vse to so signali, da je ob vas nekdo, ki vam resnično seže v globino duše.

Popolnoma sta sproščena drug ob drugemu.

Obstajajo pari, ki celo življenje skrivajo svoje prave barve, a tega pri sorodnih dušah ne boste videli. Takšne osebe se ponavadi povežejo na vseh ravneh bivanja in pokažejo svoj pravi jaz, kar se ne bojijo obsojanja. Preprosto dobijo občutek znanega in udobnega, kar pogosto vodi do tega, da si dovolijo biti ranljivi.
Gre namreč za osebe, ki se vam bodo popolnoma odprle in vas bo spustile v svojo notranjost – to so osebe, ki tvegajo, delijo svoj notranji svetčustva in potrebe z vami, s svojo sorodno dušo!

Sorodna duša vam predstavlja izziv.

Odnos med sorodnima dušama ni vedno pravljičen, četudi velja drugačno prepričanje. Avtorica projekta The Love Architects Kailen Rosenberg pravi, da sorodna duša ni vedno zavita v popoln paket – ne fizično, ne v smislu življenjskih okoliščin, kar pomeni, da takšno razmerje ne bo vedno brez izzivov. A ravno neprijetne situacije v življenju služijo kot lepilo, ki sorodni duši drži skupaj v težkih časih, in jima pomaga najti sebe.

Razmerje vama zagotavlja notranji mir.

Povsem jasno je, da boste ob napačni osebi čutili neprijetnost, negotovost in strah. Takšna situacija je sorodnima dušama neznana. Strokovnjakinja za zmenke in avtorica knjige Flirt For Fun & Meet The One Tracey Steinberg pravi, da v pravem odnosu zaljubljeni duši gradita samozavest druga drugi. Ne glede na to, kaj se pripeti v življenju, se sorodni duši strinjata, da bosta skupaj premagali vse ovire.

Poznata se več let, a v določenem trenutku začutita ljubezen.

Ko gre za pravo ljubezen, je čas izjemno pomemben. Strokovnjaki za partnerske odnose pravijo, da so spoznali več parov, ki so vstopili v razmerje, se poročili po letih in letih prijateljevanja, pa tudi parov, ki so bili nekoč razmerju, se razšli, nekaj let pozneje pa so jih okoliščine pripeljale skupaj. Zato je še kako pomembno, da ste odprtega uma in srca, da se boste znali odzvati, ko nanju potrka sorodna duša.

Fizična privlačnost …

… in “naelektrenost”, ki jo čutite zaradi sorodne duše, se ne odvija zgolj na seksualni ravni, temveč vas že držanje za roke popelje v magične svetove, četudi ste že dolgo let v razmerju.

Imata ločeni identiteti, vendar …

V razmerju je pomembno, da ostanete oseba s svojim jazom. In sorodni duši delujeta kot dve ločeni identiteti, ki pa se soočata s svetom kot eno. In to je bistvo ljubezni! Sorodni duši se zavedata, da sta dva dela, ki sestavljata celoto in nič na svetu ne bo tega spremenilo.

Vam je že uspelo najti sorodno dušo? Verjamete, da ta sploh obstaja? Zapišite v komentarju!

bryan-papazov-q_z658zYxak-unsplash Kar ti je namenjeno, te nikoli ne bo zapustilo! cover-s-temi-zenskami-smo To so ženske s katrimi so moški praviloma najsrečnješi! cover-astroloska-znamenja-seksi To so astrološka znamenja, ki so v postelji najbolj aktivna! shutterstock_1539626996 Ni težava v tašči: pogosto je glavni sovražnik svakinja, torej njegova sestra! · ·