Torta v formi kapljice
Utrip mesta · kulinarika

Kar vidite, ni dežna kapljica, kar vidite, je brezkalorična torta. Torta, ki je videti kot kapljica, izhaja iz Japonske, kjer sliši na ime Mizu Shingen Mochi. Prozorna sladica je narejena iz mineralne vode in agarja, želirnega sredstva iz morskih alg (vegetarijanska alternativa želatini).

Kot otroci smo dežnim kapljicam nastavljali jezik, Japonci pa so iz kapljice naredili sladico. Če bi deževale torte, bi se še tako pritoževali nad deževnim vremenom? No, v resnici ne gre za dežne kaplje, ampak prefinjeno brezkalorično sladico, ki originalno nosi naziv Mizu Shingen Mochi.

PREBERITE ŠE: Recept: torta nutella iz le treh sestavin, vredna greha!

Za ”kapljičasto” torto Mizu Shingen Mochi je značilno, da ohranja svojo obliko, a ima še vedno teksturo vode. Je zelo krhka in delikatna sladica, obogatena z začimbami, sojo ali sladkornim sirupom. Torta se sicer po okusu kaj dosti ne razlikuje od vode, a stavi predvsem na občutek v ustih, ko kot živo srebro drsi po jeziku.

Torta v formi kapljiceOdpri galerijo

Mizu Shingen Mochi je verjetno edina torta, ki si jo lahko privoščite povsem brez slabe vesti. Lahko jo pripravite tudi sami (kako, si oglejte v videoposnetku), če se vam ne ljubi, pa si lahko namesto tega privoščite nekaj požirkov vode, kar je praktično ena in ista stvar. Hude razlike v (ne)okusu namreč ne boste zaznali. Torta po cca 30 minutah ”razpade”, tako da ostajala zagotovo ne bo.

Recept za torto, ki je videti kot dežna kaplja:

Pivova marmelada Marm & Ale Marm & Ale: marmelada iz piva za pivo na kruhu Pizzacle je pica na palčki Pizzacle: pica na palčki Ferfud išče šefa s konceptom. Prijavi se! Zakrknjeno jajce Kuhinjski trik: kako pripraviti več zakrknjenih jajc hkrati? ·