Tank, ki širi znanje
V zraku · buzz buzz

Predstavljamo vam simpatično orožje za množično uničevanje, s pomočjo katerega ekscentrični umetnik Raul Lemesoff v boju proti nevednosti širi znanje. Argentinec se po vibrantnih ulicah Buenos Airesa namreč vozi v vozilu, ki spominja na tank in iz njega naključnim mimoidočim deli brezplačne knjige.

Argentinski umetnik Raul Lemesoff je starega Ford Falcona letnik 1979 preobrazil v vozilo, ki spominja na tank in na vgrajenih policah na zunanjosti in v notranjosti vozila premore dovolj prostora za shranjevanje 900 knjig.

V kolikor se ta trenutek nahajamo v Buenos Airesu, bodimo pozorni, saj lahko v roke – v zamenjavo za obljubo, da bomo podarjeno knjigo resnično prebrali – po hitrem postopku prejmemo brezplačno knjigo. Video, ki umetnika prikazuje med deljenjim brezplačnih knjig, je bil posnet kot del 7UP-ove globalne kampanje “Feels Good to be You”, ki izpostavlja inovativne umetnike.

PREBERITE ŠE: Kreativna knjižna kazala za knjige

Tank, ki širi znanjeOdpri galerijo
Kako posneti film. Šaljiv vodič o tem, kako posneti film v 32 korakih? Slavni umetniki v svojih studijih Slavni umetniki v svojih ateljejih cover Christoph Niemann: kreativne skice v kombinaciji s vsakodnevnimi predmeti Mark Zuckerberg zaposli samo tistega, za katerega bi delal tudi sam. Lastnost, ki jo morate imeti, da vas v službo vzame Mark Zuckerber, oče Facebooka