Brezplačni nasveti psihologov, za katere sicer plačaš
V zraku · buzz buzz

Čisto vsaka oseba, ki je bila vsaj enkrat na obisku pri psihologu, je slišala kakšnega izmed teh brezplačnih nasvetov, za katere sicer plačaš.

Obiskovanje psihologa je tabu tema, ki tudi v sodobnosti buri duhove. Razlogov, zakaj so ljudje poiskali strokovno pomoč, je lahko nešteto in ni vaša naloga, da sodite ljudem.

Dejstvo, da bi bilo dobro, da se pogovorite sami s seboj, preden se odpravite k psihologu, pa je neizpodbitno, pravijo strokovnjaki. Ker tudi tam lahko slišite veliko nasvetov, ki so povsem brezplačni!

TO SO BREZPLAČNI NASVETI PSIHOLOGOV, ZA KATERE SICER PLAČAŠ!

“Večina vaših težav prihaja iz otroštva.”

Obstaja veliko teorij o vplivu otroštva in staršev na delovanje posameznika v poznejših letih. Psihologi pravijo, da boste naredili velik korak v sprejemanju samih sebe, če ugotovite in razumete, zakaj so starši počeli določene stvari in jim odpustite.

“Težava je v vaši glavi.”

Obremenjevanje s tem, zakaj so se ljudje do vas vedli grdo, je neuporabno, pravijo strokovnjaki – težko pojasnjujete dejanja drugih ljudi, saj je vsak odraščal v drugačnem okolju in imel izkušnje, ki se razlikujejo. Ko poskušate razumeti razloge za početje določene osebe, se na ta način zgolj soočate s težavami, ki si jih sami ustvarite.

“Govorite bolj pogosto o svojih občutkih, ne obtožujte ljudi.”

Ko obtožujete druge osebe, se bodo te skušale braniti in zaščititi. Strokovnjaki svetujejo, da izrazite svoje občutke, ker boste tako osebi, ki jo “napadete”, ponudili priložnost, da popravi situacijo, poda svoje mnenje in ohrani dostojanstvo.

“Skrbite zase in se ne obremenjujte z mnenji drugih oseb.”

Primerjanje sebe z drugimi je neuporabna navada, pravijo strokovnjaki. Vsak ima svoje edinstvene posebnosti, ki jih mora izraziti in najbolje izkoristiti. Biti navdušen nad določeno osebo ni isto kot kopiranje življenja te osebe, saj vam to uničuje lastno življenje.

“Postavite si cilje in ne dovolite, da vas kdorkoli ovira.”

Osebe pri psihologih pogosto skušajo najti rešitve za svoje odnose z drugimi ljudmi, kot so otroci, šefi, sorodniki ali prijatelji. Psihologi ponavadi pravijo, da morate določiti, kje so vaše meje. Če ima določena oseba slab odnos do vas, se ne bo nič spremenilo. Če zaščitite svoje meje, pa vas bo nasprotnik vsaj začel spoštovati.

“Ne mučite sami sebe, ampak bodite prijatelj s samim seboj.”

View this post on Instagram

С праздником, девы💁 Хоть и не верю я в этот праздник, но муж подслушал, что я люблю ирисы, а папа привез мимозы. а я нарисовала рыжую с букетом для вас. Тортиков сегодня только много не кушайте пожалуйста 💫 . . #иллюстрацииназаказ #иллюстрация #иллюстратор #творчество #открытки #любовь #тишина #акварель #карандаши #illustrator #illustration #art #drawing #children #liveart #instaart #aquarelle #cards #silence #happy #hygge #inspiration #longebard_illustration #сны #instaart #instagood #весна #мама #mother

A post shared by Поля Сайфуллина (@longebard_illustrations) on

Strokovnjaki pravijo, da morajo ljudje biti pripravljeni priznati poraz in sprejeti, da ne morejo vplivati na vse – ne razmišljajte o stvareh v nedogled; časa, ki ga namenite za analiziranje svojih napak, ne jemljite kot zapravljenega časa, saj to pomeni, da razmišljate o preteklih izkušnjah in ste tokrat pripravljeni izbrati pravilno odločitev.

“Razmislite o izkušnji, ki ste jo dobili.”

Vsaka stresna situacija pomeni, da ste izstopili iz svojega prijetnega območja. A to hkrati pomeni, da ste pridobili novo izkušnjo, ki vam bo pomagala vsakič, ko se boste v prihodnosti znašli v podobni situaciji.

sam-manns-378189-unsplash Točno toliko časa potrebuješ, da dobiš novega prijatelja Barvni trik, ki vam bo pomagal zaspati. Če te muči nespečnost, ti lahko pomaga ta ‘barvni’ trik Te podatke o tebi dobijo podjetja, ko objaviš selfie Te podatke o tebi dobijo podjetja, ko objaviš selfie shutterstock_94255000 Prvi drive-in kino v Sloveniji: glejte filme iz udobja vašega avtomobila ·