Brezrokavnik iz čije
Utrip mesta · moda

Ameriška oblikovalka tekstila Elizabeth Esponnette je nedavno predstavila brezrokavnik Chia, ki je ime dobil po semenih čije. Gre za nosljiv eksperiment, modni kos iz klasičnih materialov z dodatkom narave, saj so v brezrokavnik vdelana omenjena semena. Vzorec, ki ga vidite na fotografiji, je oljna kadulja oziroma pogovorno čija.

Semena čije so najbogatejši vir zdravja, moči in energije, po novem pa tudi najnovejši modni dodatek. Vsaj tako gre sklepati po brezrokavniku oblikovalke Elizabeth Esponnette, ki je vanj posejala semena čije.

Modni eksperiment je začela tako, da je brezrokavnik iz blaga opremila s semeni čije, nato pa vanj oblekla izložbeno lutko in jo je postavila v vodo, da so se semena lahko napajala s potrebno tekočino za rast. In po dobrem tednu je brezrokavnik začel cveteti, Esponnettova je tedaj oblikovala dokončen vzorec, ki ga lahko občudujete na fotografijah.

PREBERITE ŠE: All Star Converse: legendarne converske kot vremenar

Brezrokavnik iz čije potrebuje nekoliko več vzdrževanja kot običajno oblačilo, vsaj če želite, da lepo cveti. Ali bo brezrokavnik kdaj prerasel fazo eksperimenta, ni znano.

Brezrokavnik iz čijeOdpri galerijo
Superge All Star Converse All Star Converse: legendarne converske kot vremenar Naramnice za srajco T-Holder bodo prepričile tudi zidarsk dekolte. T-Holder: slovenske naramnice za srajco za vedno napeto srajco Rihanna - kolekcija oblačil in čevljev Fenty X Puma Rihanna navdušila s kolekcijo oblačil in čevljev Fenty X Puma Ročna ura Hublot Big Bang Unico Sapphire Hublot s prestižno ročno uro iz safirja ·