nikon
V zraku · tehnologija

Brezzrcalni fotoaparat Nikon 1 J5 je ”uzi” med fotoaparati, saj zmore kar 20 posnetkov na sekundo in to z neprekinjenim samodejnim ostrenjem. In s čim tako ”šiša” konkurenco? S slikovnim, od kompaktnih fotoaparatov kar štirikrat večjim tipalom CMOS formata CX z osvetlitvijo od zadaj (z 20,8 milijona slikovnih točk) in Expeed 5A procesorjem. Svoj piskrček v zgodbi pa pristavi tudi velik razpon občutljivosti ISO (od 150 do 12.800).

Sistemski fotoaparat Nikon 1 J5 jasno ne stavi vsega na hitrost, torej sposobnost 20 posnetkov na sekundo. Med drugim je prvi Nikonov fotoaparat, ki se lahko pohvali s snemanjem videoposnetkov ločljivosti 4k, njegov hibridni sistem samodejnega ostrenja AF pa se pri fokusiranju na motiv poslužuje 171 točk. Z njim lahko snemate tudi v polni ločljivosti HD 1080/60p (v tem načinu lahko snemate s hitrostjo 120 posnetkov na sekundo).

Ima povsem na novo oblikovano ohišje, popravke pa je doživela tudi ergonomija. V družino fotoaparatov Nikon 1 je prinesel funkcijo intervalnih posnetkov (možnost fotografiranja na vsakih 5, 10 ali 30 sekund), tu pa je tudi funkcija e-VR (elektronsko zmanjšanje tresljajev), ki ima nalogo, da zagotavlja ostre posnetke tudi pri največjem zoomu. Lagodje pri fotografiranju in deljenju ponuja nagibni, 3-palčni na dotik občutljivi LCD zaslon (1.037.000 pik), ki prenos slik na drugo napravo združljivo s tehnologijo NFC ali Wi-Fi omogoča z enim samim dotikom.

PREBERITE ŠE: The Lux Nikon Kit: zlat Nikon DF fotoaparat

Na prodaj bo od 31. aprila 2015, v kompletu z objektivom 10-30mm PD-Zoom pa ga boste dobili že za 549 evrov. Če se podajate na pot zahtevnejše fotografije je to vaš fotoaparat.

Brezzrcalni Nikon 1 J5Odpri galerijo
proto-1-1030x667 2 NuDock: LED-lučka, ki polni iPhone, pametno uro Apple Watch in druge USB naprave DIY nasveti, kako lahko vsakdanje predmete spremenimo v fotografsko opremo. Nasveti, kako vsakodnevne predmete spremeniti v fotografsko opremo Libre je brezžična tipkovnica, etui in ovitek. Libre – najtanjši brezžični etui s tipkovnico s Kickstarterja Chromebit spremeni televizor ali projektor v Chrome računalnik. Google Chromebit – prenosnik Chromebook kot USB ključek ·