brothervellies4
Utrip mesta · moda

Spoznajte novo blagovno znamko obutve Brother Vellies s pridihom afriške tradicije, ki ohranja duh in trajnost tamkajšnjih prednikov. Tradicionalna afriška obutev je inspirirala oblikovalko Auroro James, ki je združila tradicijo s svežo funkcionalnostjo in se z moderno-tradicionalnim dizajnom uvrstila v sam vrh visoke mode.

V Brooklynu delujoča kreativna direktorica Aurora James je podjetje ustanovila januarja 2013, da bi ohranila staro obrt izdelovanja obutve v Afriki in tako omogočila ustvarjanje novih delovnih mest v Južni Afriki, Keniji in Namibiji. Navdušena nad tradicionalno afriško obutvijo je s skupaj z afriškimi rokodelci prvo kolekcijo lansirala poleti leta 2013.

Blagovna znamka Brother Vellies je s širokim izborom čevljev z ravnim podlatom, odprtimi prsti in čeveljci s svilenim trakom okoli gležnja, ki spominjajo na baletne copatke, postala pravi poletni hit. Ročno izdelani čevlji in sandali so narejeni z navdihom “desert” afriških sandal, izdelujejo pa jih tamkašnji domačini z znanjem svojih prednikov. V ponudbi najdemo ženske in moške modele, kot tudi modele za otroke. Ustanoviteljica in oblikovalka tako vsakih nekaj mesecev potuje v deželo priložnosti in v sodelovanju z tamkajšnjimi obrtniki snuje nove načine ohranjaja stare obrti in kreira nove modele njej najljubših čevljev.

PREBERITE ŠE: Obutev, ki bo vedno v modi

Več fotografij si oglejte v galeriji

Odpri galerijo
www.asos.com Ultimativni vodnik po svetu poletnih kratkih hlačk Foto: Thefashiontag Presenetljivi modni preporod kavbojk z naramnicami Foto: Asos Moda na plaži – sproščena obutev za na plažo (zanjo) www.topshop.com Pomladna bela obleka z dotikom čipke romantično zapelje ·