Bugatti Baby II
Utrip mesta · mobilno

Bugatti Type 35 je bil avtomobil, ki je 20. letih prejšnjega stoletja v svet ponesel ime znamke Bugatti. Type 35 velja za najuspešnejši dirkalni avtomobil vseh časov. Dosegel je okoli 2.000 zmag na profesionalnih in amaterskih tekmovanjih. Na vrhuncu svoje slave je Bugatti Type 35, v povprečju zasedel prvo mesto več kot 14 krat na teden.

Pisalo se je leto 1926, ko je Ettore Bugatti svojemu najmlajšemu sinu naredil pomanjšano repliko avtomobila Bugatti Type 35. ‘Avtomobilček’, z vzdevkom ‘Baby’, se je izkazal za tako priljubljenega, da je postal produkcijski model in so ga izdelovali vse do leta 1936. Ob 110. obletnici ustanovitve znamke Bugatti, so nam razkrili njegovega naslednika, konceptnega Bugatti Baby II. Tudi ta ima pogon na zadnji kolesni par, ki ga poganja električna energija. Za razlika od originala, je Baby II nekoliko večja replika, ¾ velikosti, in ima dovolj prostora, da se za volan usedejo otroci ali celo odrasli. Ročno izdelana replika Baby II bo na voljo to jesen, za njo pa je potrebno odšteti 30.000 evrov. Tej ceni je potrebno prišteti še davek in stroške dostave.

Baby II ima odstranljivo litij-ionsko baterijo, delno zaporo diferenciala in regenerativno zaviranje. V otroškem načinu ponuja 1 kW (1,36 KM) moči in hitrost do 20 km/h, če pa preklopimo v odrasli način, imamo na voljo 4 kW (5,44 KM) in se lahko vozimo do hitrosti 45 km/h. Tako kot Bugatti Chiron, ima tudi Baby II tako imenovano Speed Key nadgradnjo, s katero ‘odklenemo’ 10 kW (13,6 KM) in izključimo elektronski omejevalnik hitrosti. Na voljo bo zgolj 500 primerkov Bugatti Babyja II.

Galerija: Bugatti Baby II

Bugatti Baby IIOdpri galerijo

roland-gumpert-nathalie-angle-back Roland Gumpert Nathalie: superšportnik na metanolu teslay Tesla Model Y: električni križanec Elona Muska 2019_hyundai_i30_fastback_n_16_1600x1200 Hyundai i30 Fastback N: športno izklesana ‘ritka’ na slovenskih cestah shutterstock_642328504 Menjava pnevmatik: kdaj zamenjamo zimske pnevmatike z letnimi? · ·