Bugatti Chiron Sport "110 ans Bugatti"
Utrip mesta · mobilno

Da je Bugatti Chiron eden izmed najbolj neverjetnih avtomobilov na svetu ni prav nobenega dvoma. Leto 2019 bo za to nekoč francosko znamko prav posebno, saj obeležujejo 110. obletnico svojega nastanka. In ob tem so pripravili prav posebno različico Bugatti Chirona – 110 ans Bugatti.

Posebno izdajo seveda predstavlja najmočnejši Bugatti Chiron Sport, ki smo ga prvič videli na lanskoletnem avtosalonu v Ženevi. Bugatti Chiron Sport “110 ans Bugatti” se bo hitro ločil od ‘običajnih’ chironov, saj lahko na več mestih opazimo rdeče-belo-modro barvno shemo, ki simbolizira francosko zastavo, saj je prav Francija rojstni kraj podjetja Bugatti.

Posebna izdaja avtomobila Bugatti Chiron Sport “110 ans Bugatti” ima vpadljivo stekleno streho, ki ne samo, da daje občutek odprtosti, temveč še dodatno prispeva k prostoru nad glavo.

Karoserija, narejena iz karbonskih vlaken, je prekrita z mat modro barvo, kontrast pa poudarijo mat črna lita platišča, za katerimi so modro obarvane zavorne čeljusti. Veliko pozornosti so namenili celo pokrovu posode za gorivo. Le tega so peskali in nato ročno zloščili, da so dobili surov kovinski videz.

Že omenjeni motiv francoske zastave se izrazito opazi na stranskih ogledalih in na spodnjem delu zadnjega spojlerja. Zunanja barvna shema se nadaljuje v notranjosti, na sedežih pa lahko opazimo izvezene logotipe “110 ans Bugatti“.

Bugatti Chiron Sport “110 ans Bugatti” se lahko pohvali še z enim dodatkom, ki ga drugi chironi nimajo. Za voznikovimi in sovoznikovimi vrati se nahaja ovalni medaljon, ki narejen iz srebra in ponovno razkazuje francosko barvno shemo.

Pod pokrovom sprememb ni in imamo še vedno na voljo 8,0-litrski W 16-valjni motor s 1.500 konjskimi močmi. Bugatti Chiron Sport “110 ans Bugatti” bo na voljo v zgolj 20. primerkih.

Galerija: Bugatti Chiron Sport “110 ans Bugatti”

Bugatti Chiron Sport "110 ans Bugatti"Odpri galerijo

Mazda MX-5 30th Anniversary Edition Mazda MX-5 30th Anniversary Edition: Miatin 30. rojstni dan Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition: najmočnejši in najhitrejši Velar SONDORS Sondors: električni trikolesnik, ki stane manj kot 10.000 evrov Volkswagen Passat Volkswagen Passat: prenova enega najuspešnejših Volkswagnov ·