Bugatti Chiron Sport
Utrip mesta · mobilno

Bugatti Chiron je z nami že dve leti in le vprašanje časa je bilo, kdaj bomo lahko videli njegovo agresivnejšo različico. Bugatti Chiron Sport nima nič več moči kot običajni Chiron, je pa zaradi mnogih izboljšav in manjše teže, lahko občutno bolj agresiven v ovinkih.

Bistvo eksotičnega superšportnika še vedno ostaja njegovo srce 8-litrski 16-valjni W-motor s 1500 konjskimi močmi. Novi Bugatti Chiron Sport ima izboljšano vozno dinamiko in trše vzmetenje, medtem ko je motor ostal nespremenjen. Blažilniki so pri različici Sport za 10 % trši kot pri standardnem Chironu. To se opazi predvsem pri vožnji skozi ovinke. Chiron Sport je od zdaj bogatejši še za funkcijo Dynamic Torque Vectoring. Ta poskrbi, da dobi vsako kolo ravno toliko navora, kot ga v danem trenutku potrebuje. Tudi to pripomore k učinkovitejši vožnji skozi ovinke, sistem pa je mogoče uporabljati pri vseh voznih načinih.

Chiron Sport je za 18 kilogramov lažji od ostalih Chironov. To so dosegli z intenzivno uporabo karbonskih vlaken, iz katerih so narejena platišča, pokrovi turbinskih hladilnikov in celo brisalci. Pri Bugattiju so ponosni, da so prvi med avtomobilskimi proizvajalci, ki so se odločili za uporabo karbonskih vlaken za izdelavo brisalcev, ki so kar 77 % lažji od običajnih.

Zaradi zmanjšanja teže in vseh izboljšav je po podatkih proizvajalca Chiron Sport za kar 5 sekund hitrejši na Bugattijevi testni stezi Nardo, če ga spet primerjamo z običajnim Chironom. V nekaterih zavojih so dosegli hitrosti, ki so presegale 200 km/h. Chiron Sport bo tako ponudil še več vznemirjenja v vožnji. Srečneži, ki si ga bodo lahko privoščili, bodo poleg posodobljene tehnologije lahko izbirali še med novimi kombinacijami zunanjih in notranjih barv.

Galerija – Bugatti Chiron Sport

Bugatti Chiron SportOdpri galerijo
Rimac C_Two Rimac C_Two: električni superšportnik je šokiral Ženevo! Lamborghini Huracan Performante Spyder Lamborghini Huracan Performante Spyder: brez strehe in še bolj strupen Škoda Vision X Concept Škoda Vision X Concept: tehnološko napreden koncept Hyundai Le Fil Rouge Hyundai Le Fil Rouge: napoveduje nove oblikovne smernice znamke Hyundai · · · · ·