Burning Man 2019: 10+ fotografij z najbolj norega festivala na svetu
V zraku · buzz buzz

Mesto v puščavi. Kultura možnosti. Mreža sanjačev in umetnikov. Vse to je Burning Man (2019), najbolj epski festival na svetu, ki temelji na načelih vključevanja in družbenih prizadevanj. Letošnje fotografije dokazujejo, da temu festivalu z razlogom rečejo metropola, ki jo gradijo njeni “državljani”.

Enkrat letno (letos je festival potekal od 25. avgusta do 2. septembra) se v puščavi Black Rock v Nevadi zbere več deset tisoč ljudi, da ustvarijo Black Rock City (Burning Man), začasno metropolo, ki je namenjena umetnosti, samoizražanju in neodvisnosti. V tej ustvarjalni skupnosti so vsi dobrodošli. Namen festivala je prinesti pozitivne duhovne spremembe v svetu, ki se jih lahko doseže z zdravo komunikacijo.

Četudi organizatorji festivala pošiljajo sporočilo o enakosti in dostopnosti dogodka, stane vstopnica za večdnevni festival več kot 1000 dolarjev, kar ravno ne sovpada z idejo Burning Mana. Nekateri zvesti ljubitelji mesta Black Rock City tudi pravijo, da je festival postal odličen kraj za napihovanje ega psevdoboemskih milijarderjev iz Silicijeve doline. Jasno, še danes obstaja veliko ljudi, ki se dogodka udeležijo zaradi resničnega duha festivala, a iz leta v leto (dogodek poteka od leta 2011) raste število tistih, ki se dogodka udeležijo le zaradi “popolnih fotografij za Instagram

In, zanimivo, večino slikovnega gradiva zasledimo ravno na tem družbenem omrežju, na katerem vplivneži objavijo nešteto podobnih fotografij. Pred vami je nekaj najboljših fotografij z letošnjega festivala Burning Man 2019! 

Galerija: Burning Man 2019

Burning Man 2019Odpri galerijo
Plastic ocean project: 24portretov na dnu oceana, ki ti bodo dali misliti Plastic ocean project: 24 portretov “na dnu oceana”, ki nam dajo misliti LUNARK LUNARK: habitat, ki bo pokazal, ali lahko živimo na Luni img_2 Znanje ni zastonj: to so najdražje šole na svetu Spaceport America Spaceport America: prvo komercialno vesoljsko letališče ·