PicMonkey Collage
V zraku · buzz buzz

Tumblr račun Butches And Babies zagotavlja širši javnosti, da vsak dan prejme dozo ljubkega – morda na prvi pogled iz nekoliko nenavadnega vira. Butches And Babies je to, kar pove že ime – fotografije butch lezbijk ali kakor radi rečemo, možač, ki v naročju držijo dojenčke ter jih crkljajo. A stvar ni le v ljubkosti, temveč tudi v prizadevanju, da bi bile tudi one, ki ne pristajajo na zahodne ali hetero normative, prepoznavne kot mamice.

Butch lezbijke so lezbijke, ki se oblačijo, izražajo in obnašajo kot moški. Pojem “butch” se prvič pojavi v ZDA in sicer v 40-tih letih preteklega stoletja.
Tumblr račun Butches And Babies je ustvaril Meaghan O’Malley, ki se identificira kot kvir (queer) cisspolna ženska. Trudi se, da bi bile tudi tudi butch lezbijke, ki tako ne pristajajo na zahodne ali hetero normative, priznane kot mamice. O’Malley si želi, da bi lahko spremenila dojemanje ljudi o tem, kako mora izgledati starš, še posebej, če je ta starš mama. Pomen dela Meaghan O’Malley je poudarjen z dejstvom, da živimo v svetu, kjer so kvir ženske bolj zastopane v mainstream pop kulturi, medtem ko butch ženske ostajajo nevidne.

PREBERITE ŠE: 20 stvari, ki jih ženske niste vedele o sebi preden ste postale mame

V galeriji si lahko ogledamo nekaj ljubkih fotografij iz Tumblr računa Butches And Babies.

Tumblr račun Butches And Babies Odpri galerijo
Šokantne poslikave telesa Parajoča telesa: šokantne poslikave telesa Jeampiera Dinamarca Poqueja PicMonkey Collage Steve Cutts: družbeno kritične ilustracije, ki razkrivajo žalostno resnico tega sveta Junebug Weddings: Antologija natečaja za najlepše potovalne poročne fotografije za leto 2015 Osupljive poročne fotografije zaradi katerih bo prav vsak verjel v ljubezen Nujna nova znanja sodobnega podjetnika 7 nujnih podjetniških znanj za sodobno start-up podjetništvo