BuWizz je zmogljiv motorček za Lego kocke, ki omogoča brezžično upravljanje z velike razdalje.
V zraku · tehnologija · gadgeti

BuWizz je slovenski daljinski upravljalnik za Lego kocke. ”Motor” za motorjem za Lego kocke je devetčlanska slovenska ekipa, ki se z inovacijo za male in velike otroke predstavlja na Kickstarterju, kjer zbira finančna sredstva za zagon množične proizvodnje.

BuWizz je slovenska inovacija, napravica, motorček zapakiran v formi Lego kocke, ki upravlja … Lego kocke, kaj pa drugega. Le pričvrstimo jo na obstoječe Lego prevozno sredstvo, povežemo z obstoječim motorjem in že ga lahko preko namenske aplikacije brezžično upravljamo s pametnim telefonom ali tablico (iOS in Android) in to z neverjetno natančnostjo in z neverjetne razdalje (do 100 metrov!).

PREBERITE ŠE: Skyline: kocke Lego za ljubitelje arhitekture

Baterija v motorju nudi štiri ure avtonomije, ko ji zmanjkuje moči pa o tem pravočasno opozori uporabnika, ki jo nahrani preko USB kabla. Hkrati lahko BuWizz, ki je otrok deveterice Slovencev in sicer Melisse Cerić, Ronija Lebena, Matjaža Ferenca, Sandija Romiha, Kajetana Kovača, Žige Godine, Lovra Sambola, Roberta Reinhardta in Petra Irmana, upravlja kvartet motorjev. Začetna cena je postavljana pri 80 evrih, prvi naročniki pa lahko svoj BuWizz motorček na domu pričakujete novembra 2016, seveda v primeru, da bo kampanja na Kickstarterju uspešna (zbirajo 50 tisoč evrov).

BuWizz je zmogljiv motorček za Lego kocke, ki omogoča brezžično upravljanje z velike razdalje.Odpri galerijo
Pearl RearVision Pearl RearVision – okvir za registrsko tablico kot vzvratna kamera Samsung Gear Fit 2 Samsung Gear Fit 2: ker želite biti fit do poletja Slovenski naravni ovitki za telefon Organika Cases Organika Cases: slovenski ovitki za telefon z vonjem po kavi, vrtnici, senu in jasminu Ko iPhone postane Android Čudežni etui Tendigi – ko iPhone postane Android · · · · ·