Čaj, ki se obarva modro
Utrip mesta · kulinarika

Priprava čaja običajno ni nič posebnega. V vodo namočimo čajno vrečko ali mrežico za razsuti čaj, voda pa se obarva v značilno temno ali svetlo barvo. Če pa za pripravo čaja uporabite suhe cvetove zdravilne rastline Clitoria ternatea, ki jo v Aziji uporabljajo za zdravljenje epilepsije, ajurvedska medicina pa ji pripisuje krepitev spomina ter protistresne, protivnetne in pomirjevalne učinke, se čaj obarva v indigo modro barvo. A čaj lahko barvo tudi spreminja. Kako, izveste v nadaljevanju.

Ste že slišali za čaj, ki spreminja barvo? Tega je sposoben čaj, pripravljen iz Clitorie ternatea, rastline, ki ima številne zdravilne učinke (poveča miselne procese, je pomirjevalo, zmanjšuje stres in tesnobo, deluje protivnetno ipd.), njeni suhi cvetovi pa vodo obarvajo modro.

PREBERITE ŠE: Recept: slasten indijski čaj masala chai

Cvetovi vodo obarvajo modro.Odpri galerijo

Za modro barvo se ima zahvaliti barvi svojih cvetov, vijolično pa se obarva, če mu dodamo sok limone. Barvo namreč spreminja glede na pH vrednost. Če mu dodate cvetove hibiskusa, se obarva svetlo rdeče.

Kako čaj spreminjanje barvo?

PicMonkey Collage To so najlepše poročne torte! Hrana za energijo: Špinača Hrana za energijo: hrana, ki vam bo dala več energije Rezanje čebule brez solz Trik, kako čebulo narezati brez solzenja Kako hitro olupiti česen? Kako česen olupiti najlažje?