kalk-01 (1)
Utrip mesta · mobilno

Cake KALK je še eno motorno kolo, ki ga poganja električna energija. Od drugih električnih motornih koles se razlikuje že zaradi tega, ker so zgradili praktično iz nič in niso zgolj zamenjali motorja na notranje zgorevanje z električnim.

Cake KALK bo narejen v omejeni seriji 50 primerkov. Gre za električno motorno kolo, ki se ne ustraši grobega terena, snega ali blata. Že s svojo podobo KALK dokazuje, da premore prave terenske zmogljivosti in da je poln inovacij. Poganja ga 15-kilovatni elektromotor, ki pridobiva energijo iz baterije z zmogljivostjo 50 amperskih ur. Najvišja hitrost, ki jo KALK doseže, je 80 km/h, s polno baterijo pa lahko prevozimo do 80 kilometrov dolgo pot.

Vsako izmed motornih koles KALK bo oštevilčeno in podpisano, da bo ekskluzivnost še toliko bolj prišla do izraza. Prav vsaka komponenta motornega kolesa je morala biti skrbno razvita od začetka, ker so želeli na tak način doseči maksimalno kakovost in zanesljivost. Ker ima KALK tako nenavaden dizajn, so morali pri podjetju Cake celo prijaviti nekaj svojih patentov, ki so jih razvili pri snovanju motornega kolesa. Za izdelavo je bilo treba veliko kovine razrezati s pomočjo CNC-naprav. K obdelani kovini so dodali še karbonska vlakna in tako se je rodilo eno izmed najbolj modernih motornih koles v tem trenutku.

Galerija – Cake KALK: Tesla v svetu motociklizma

Cake KALK: Tesla v svetu motociklizmaOdpri galerijo
McLaren MSO X McLaren MSO X: posebna serija desetih avtomobilov relync-r1-scooter-3 Električni skuter Relync R1 se lahko zloži na velikost kovčka Vanderhall Edison Vanderhall Edison: 3-kolesno električno čudo 1000-500-citymagazine-cover Harley-Davidson Hurakàn: bog vetra, ognja in nevihte · · ·