ivy-family-hiRes
V zraku · tehnologija · gadgeti

Canon IVY Cliq + je fotoaparat in tiskalnik fotografij, namenjen vsem tistim, ki pogrešate družinske trenutke natisnjene v obliki fotografij na vašem hladilniku.

Da, spredaj ima kamero z osmimi milijoni slikovnih pik. Toda Canonov sistem IVY Cliq + je prej tiskalnik kot fotoaparat. Z aplikacijo Canon Mini Print se poveže prek Bluetootha, tako da lahko fotografije obdelate s filtri še preden jih z natisnete z vgrajenim tiskalnikom ZINK v formatu 2″ x 2″ ali 2 “x 3″. Obstaja tudi posebna obročasta bliskavica, s katero osvetlite fotografijo ter 2-palčno zrcalo za sebek ingerirano na samo steklo zaslonke. Fotografije se hranijo na microSD kartici in tudi zato je IVY Cliq odlična rešitev za ljubitelje instant fotografije oziorma tiste, ki pogrešate svojo staro polaroidno kamero.

Digitalne fotografije in shranjevanje v oblaku so odlične, vendar če iščete nekaj, kar bi fotografije za vrata hladilnika natisnilo takoj, bi lahko bila nova Canonova kamera IVY Cliq + s foto tiskalnikom enako koristna kot neomejena naročnina na Google Foto.

IVY CLIQ + skrbi tako za zajemanje fotografije kot za izdelavo fizične kopije. Najbrž ne bo nadomestila vašega fotoaparata Canon EOS, vendar to ni bistveno.  IVY ima namreč jasen namen: izdelavo fizične kopije ujetega trenutka!

Canon je fotoaparatu IVY CLIQ + dodal Bluetooth, prek katerega se lahko brezžično poveže z vašim telefonom. Nato z aplikacijo Canon Mini Print uporabite možnost za daljinski zajem skupinske slike. Aplikacija je uporabna tudi za postprodukcijo fotografije, kjer uporabite filtre, okvirje in besedilo in nato vaš izdelek natisnete kar na fotoaparatu.

Canon sicer nekoliko zamuja na zabavo instat fotografije, kjer je FujiFilm že nekaj časa vodilni. A vseeno je to lepa popestritev segmenta. IVY CLIQ + bo v prodaji od meseca aprila dalje za ceno nekje okoli 180 evrov.


Apple-TV-Plus-Lineup Apple TV Plus: Netflix, HBO in Amazon Video dobivajo konkurenco Sekiro_01 Top videoigre 2019: 3 igre, ki jih bodo igrali le najboljši gejmerji jonathan-kemper-1133289-unsplash Kako pogosto moraš ponovno zagnati svoj pametni telefon? BeFunky-collage (5) 6 pametnih kuhinjskih naprav z aplikacijami, ki olajšajo kuhanje