Canon IVY REC
V zraku · tehnologija · gadgeti

IVY REC je majhna in robustna, predvsem pa vsestranska kamera, ki je odločena zamenjati naše pametne telefone.

Canon je letos presenetil z Indiegogo kampanijo, kjer so predstavili svojo vizijo prenosne kamere, ki je tako lahka in majhna, da zlahka zamenja današnje velike pametne telefone. Točno to naj bi bil tudi njen namen. Zasnova je dokaj preprosta. IVY REC je karabinu podobna kamera, v kateri se skriva senzor ločljivosti 13 MP. Zaslona ni, je pa na zadnji strani mogoče menjavati med načini delovanja (fotografiranje, video,…), fizični gumb pa služi kot dobri stari sprožilec.

Ker je kamera Canonovo maslo, si upamo trditi, da bodo fotografije iz IVY REC zelo dobre. Video z ločljivostjo 1080p/60 sličic je sprejemljiv, a želeli bi si podporo snemanju v 4K. Bo pa kamera zagotovo zdržala nekaj udarcev ter potapljanje v vodi do 2 metra. Posnet material se bo nalagal na MicroSD spominsko kartico, tako fotografiranje kot prenos fotografij pa bo mogoč prek aplikacije za pametni telefon. Že v bližnji prihodnosti bo IVY REC mogoče kupiti tudi v Evropi. Cena pri nas še ni dorečena, bo pa, če vam to kaj pomaga, čez lužo znašala 130 dolarjev.

Galerija: Canon IVY REC

Canon IVY RECOdpri galerijo

Nikon Z 50 Nikon Z 50: idealen vstop v svet brezzrcalne fotografije okok Playstation 5: novi Playstation prihaja konec leta 2020 Marshall Major III Voice Marshall Major III Voice: brezžične slušalke, ki zdržijo 60 ur glasbe Sony a9 II Sony Alpha 9 II: nadgradnja že tako odličnega brezzrcalca · · ·