Untitled_1508145603007i
V zraku · tehnologija · gadgeti

Canon nam je pripravil nekaj edinstvenega, do zdaj še ne videnega. Powershot G1 x Mark III spada sicer v družino Powershot, a zaradi svojih zmogljivosti bi ga težko uvrstili med “point-and-shoot” fotoaparate. Poglejmo, kaj imajo pri Canonu v vreči.

Canon G1 X Mark III je opremljen s tipalom APS-C CMOS in ločljivostjo 24,2 milijona slikovnih pik.

Je prvi kompaktni fotoaparat s tipalom APS-C, kar je dobra novica za tiste, ki iščete dovolj dobro zamenjavo za svoj zrcalno-refleksni aparat. Izvlečni objektiv ponuja trikratno optično povečavo z goriščnim razponom 24 mm–72 mm. Za zagotavljanje jasnosti slike ima vgrajen optični stabilizator. Razpon nastavitev zaslonke je med f/2,8 in f/5,6.

Videoposnetke boste lahko zajemali pri polni visoki ločljivosti 1080p s hitrostjo 60 sličic na sekundo v formatu MP4. Fotoaparat krasi tudi novi sistem Dual Pixel CMOS AF, ki skrbi za izjemno hiter in natančen avtofokus, ki se ne bo spremenil niti med gibanjem objekta. Za hitro obdelavo fotografij in odzivno delovanje bo skrbel procesor DIGIC 7 z največjo vrednostjo ISO 25.600.

Fotografije boste lahko urejali na 3-palčnem zaslonu na dotik ClearView LCD II, ki premore 1,04 milijona slikovnih točk. Fotoaparat je tudi odporen na prah ter vodo, podpira ga pa tudi Wi-Fi za stik s spletom.

Tudi cena 1.100 evrov ne govori, da gre za klasičen kompaktni fotoaparat, ampak da gre korak dlje.

Galerija – Canon G1-X MARK III: prvi kompaktni fotoaparat s tipalom APS-C

Canon Powershot G1 X MARK III: prvi kompaktni fotoaparat s tipalom APS-COdpri galerijo

http-%2F%2Fhypebeast.com%2Fimage%2F2017%2F10%2Fyashica-y35-digifilm-camera-1 Fotoaparat Yashica Y35: novo vstajenje legende? starwars-powerbot-samsung-designboom-1800 Samsung Star Wars: robotski sesalniki s temne strani 1000-500-citymagazine-cover Nova akcijska kamera Casio G’z Eye: robustna, a privlačna Amazon Kindle Oasis: zdaj tudi vodoodporen Amazon Kindle Oasis: zdaj tudi vodoodporen · · · ·