https___hypebeast.com_image_2019_09_canoo-electric-minibus-subscription-service-first-look-los-angeles-millennials-7
Utrip mesta · mobilno

Canoo je zagonsko podjetje, ki prihaja iz Los Angelesa, želijo pa si spremeniti način, s katerim izdelujemo, prodajamo in uporabljamo avtomobile. Njihova idej je, da bi imeli avtomobile zgolj na ‘naročnino’.

Canoo ima obliko kapsule, ki se vozi na tanki arhitekturi, v kateri najdemo celoten električni pogon in baterijo. Ima dovolj prostora za 7 ljudi. Prednja sedeža imata ‘klasično’ postavitev, zadnji pa so postavljeni v obliki črke U. Canoo lahko s polno baterijo prevozi do 400 kilometrov dolgo pot, njegova baterija pa se napolni do 80% v manj kot pol ure. Canoo je opremljen z naprednimi asistenčnimi sistemi, zaradi česar so ga opremili z dvanajstimi ultrasoničnimi senzorji, sedmimi kamerami in petimi radarji. Za uporabo Canoo-ja bo potrebno plačati članarino in mesečno naročnino. Iz naslova članarine se bodo pokrili stroški registracije avtomobila, zavarovanja in vzdrževanja, pri čemer ne bomo imeli omejitve prevoženih kilometrov.

Ob lansiranju bo na voljo elektromotor s 300 konjskimi močmi, kasneje pa se bodo pridružile še močnejše različice. Canoo predstavlja oblikovno filozofijo bauhausa, ki se orientira proti minimalizmu in funkcionalnosti. Ker živimo v digitalni dobi, bo Canoo omogočal vse oblike povezljivosti, saj se v podjetju zavedajo, kako pomemben je dandanes mobilni telefon. Canoo naj bi se na ceste zapeljal v letu 2021.

Galerija: Canoo

CanooOdpri galerijo

Hyundai Ioniq Prenovljen Hyundai Ioniq zapeljal na slovenske ceste Continental Conti C.A.R.E Continental Conti C.A.R.E: pametna pnevmatika, ki bo mislila namesto vas Sinot Aqua Sinot Aqua: razkošje, ki si ga ni moč predstavljati Ramsmobile RM-X2 Ramsmobile RM-X2: neustavljivi seksi SUV-ji ·