ezgif.com-gif-maker
V zraku · dizajn

Gotovo se vam je že kdaj zgodilo, da ste želeli pobegniti pred vsemi obveznostmi in se umakniti v prostor, do katerega ne more dostopati nihče drug. Kaj pa, če vam povemo, da takšen kotiček že obstaja?

Arhitekt in oblikovalec Volodymyr Dereznichenko se je domislil zanimivega kosa pohištva, ki ga je poimenoval kar Capsule. Ljudem želi s pomočjo svoje inovacije ponuditi prostor, ki jim omogoča, da se umaknejo v samoto. Pri ustvarjanju so ga sicer navdahnila okrogla okna na tokijski stolpnici Nakagin Capsule Tower.

Kapsula, katere premer znaša 1,3 metre, se bo po zaslugi okrogle oblike vedno izkazala za udobno. V prvi vrsti je namenjena kratkim dremežem in poslušanju glasbe. Oblikovana je tako, da zagotavlja obrambo pred nadležnimi zvoki iz okolja. Uporabnik z nadziranjem zavese, ki se premika v krogu, stopnjo zasebnosti prilagaja svojim željam.

Kapsula je prav tako opremljena z elektronskimi pripomočki. Omogoča polnjenje naprav, hkrati pa vključuje tudi drsno mizo in majhno polico, na kateri lahko shranite prenosnik oziroma pametni telefon.

Brez težav lahko ugotovimo, da bo kapsula v svetu, v kakršnem živimo danes, marsikomu prišla še kako prav.

Galerija –  Capsule

CapsuleOdpri galerijo
Čebelja hišica Hachi Wildhomes for Wildlife: IKEA z bivališči za divje živali mycotech-pala-x-mylea-mushroom-mycelium-watch-designboom-1200 Pala x Mylea: ura iz podgobja 5be7febbe80c166c9d0d8144_get-yours FOS: sončna očala iz reciklirane plastike Invalidski voziček, izdelan iz nakupovalnega vozička Moški preoblikoval nakupovalni voziček v invalidskega – in osupnil svet ·